17 Maj 2015, 09:34
Witam. Wczoraj jadąc w trasie zauważyłem stojące przy drodze auta, a głównie Forda Focusa głównie ze względu na jego jaskrawy kolor. Przyznam że wcześniej nie brałem go pod uwagę ale jakoś tak zatrzymałem się i przyjrzałem dokładniej.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ogólnie ten egzemplarz w średnim stanie, widoczne rysy, wydaje mi się że przód miał bum bo szyba 00 czyli wychodzi że z rocznika 2010 a auto 2005, reszta ok. Przyjrzałem się bagażnikowi i jak na kompakta naprawdę spory - czy zmieści się wózek dziecięcy w przyszłości ?. Zero korozji, silnik dobrze mi znany z ojca Focusa, można powiedzieć wręcz pancerny, co do dynamiki myślicie że jedzie to ciut lepiej chociażby od mojej 75 konnej Thalii ? U ojca w sedanie tak ale to mk1 więc jest lżejsze. Na plus dla mnie ogromna szerokość Focusa jak na kompakt. Czy warto zastanowić się nad tym autkiem, nie koniecznie tym egzemplarzem w takich pieniądzach ? Nie podoba mi się kierownica, plastik fantastik ale można zawsze obszyć. Poszukuję czegoś co będzie autem rodzinnym na razie dla składu 2 osób ale pewnie w przyszłości 2+1. Nie interesuje mnie Focus kombi, po prostu mi się nie podoba. W porównaniu do moich faworytów czyli Mondeo mk3 i Mazda 6 na plus jest niższe spalanie, opłaty i mniejsze problemy z korozją.