Bo 2,0T jest mało. Mało tematów o nim, bo mało sprawia problemów (a dopiero wtedy właściciele się zaczynają udzielać). 1,9CDTI jest multum i to w wielu modelach samochodów (silnik Fiata)
Audi A3 1,8T Seat Leon 1,8T Skoda Octavia RS 1,8T VW Golf IV 1,8T (jednak są one trochę stare konstrukcyjnie w stosunku do astry) Audi A4 B6 1,8T Renault Laguna II po fl 2,0T
ewentualnie pójść w coś wolnossącego jak BMW e46 328i
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Volvo V90 Cross Country w zimie Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...
Właśnie te VAGi to trochę chyba inna epoka niż Astra H/Focus II o Audi słyszałem złe rzeczy o zawieszeniu Laguna podoba mi się, choć jeszcze wisi nad nią opinia królowej lawet A spalanie, ubezpieczenie i części mnie nie zje przy 2.8l BMW ?
pawel48 napisał(a):Coś mało też tych Lagun II z 2.0T, ludzie nie lubią dobrych silników ?
Lubią ale u nas jest tak, że jak benzyna ma turbo to już koszta i niewiadomo co, a jak w dieslu jest kupa osprzętu, to widzą tylko spalanie. Specyfika polskiego rynku.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.