Ford Focus Mk3, automat

23 Gru 2019, 20:36

Hej

Znalazłem focusa w automacie w mojej okolicy i w moim zasięgu cenowym:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie, warto da za niego 42900zł?
rubesom
Nowicjusz

Auto: nie mam

23 Gru 2019, 21:05

Nie jest z USA czasami ?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

23 Gru 2019, 21:20

Pewnie jak duża część - okaże się, że z USA, czyli 99% bity?
rubesom
Nowicjusz

Auto: nie mam

23 Gru 2019, 21:23

Pod handel z USA Wszystkie są bite lub inaczej mówiąc w większym lub mniejszym stopniu uszkodzone, innych nie opłaca się kupować .

wejdź sobie na copart.com i tam się przeważnie samochody kupuje.

Także musisz prosić o VIN i sprawdzić w jakim stopniu był uszkodzony.

Trzeba też bardzo uważać bo zobacz jak można wtopić

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

24 Gru 2019, 22:25

andrewb25 napisał(a):Trzeba też bardzo uważać bo zobacz jak można wtopić

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Powiem Ci taak...oglądam te filmiki i zastanawiam się czemu Ci ludzie gadają takie głupoty... temat forda hmmm tak naprawdę to co on ma wspólnego z autam z usa jak jest mowa o oszuście który akurat podłożył taki vin a nie inny ?
Albo rozbite bmw ... pitu pitu a potem stwierdzenie że pirotechnika odpalona i łolaboga... to tak jak byś miał problem złamanego paznokcia i złamanej ręki. Zamiast wyłuszczyć że musiał być wycinany przód auta, że pewnie jego detale będą zrobione na sztukę, że ściana grodziowa wjechał z silnikiem to nie... pirotechnika odpalona łał problem.
A już tak ogólnie zastanawiam czemu nie walczy się z ubezpieczalniami o zaprzestanie handlowania takimi śmieciami? Z jednej strony pełne zatroskanie naszym zdrowiem, życiem ubezpiecz się na to czy na tamto a sprzedaż odpadów które jeżeli będą naprawiane na sztukę to mogą kogoś zabić ... hmm tak podwójna moralność.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Gru 2019, 16:11

szybki napisał(a):A już tak ogólnie zastanawiam czemu nie walczy się z ubezpieczalniami o zaprzestanie handlowania takimi śmieciami?
no jak nie? Przecież w danym kraju auto zostało mocno uszkodzone i prawnie zostaje odrzucone, nie jest dopuszczone do ruchu i praktycznie nie możliwe lub nie opłacalne jest lepienie więc albo na części albo na export a tam niech się dzieje co chce
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Gru 2019, 19:29

szybki napisał(a):A już tak ogólnie zastanawiam czemu nie walczy się z ubezpieczalniami o zaprzestanie handlowania takimi śmieciami?

Przeciez w żadnym, cywilizowanym kraju nikt nie pomysli o naprawianiu auta z przesuniętą ścianą grodziową :mrgreen:
Nie bez powodu w PL sprzedaje się auta przeznaczone tylko na eksport z zachodu. Lekarz jeździł xd
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km