Ford Focus MK3

18 Lip 2019, 17:48

Witam po raz kolejny,

w związku z zawirowaniami z moim samochodem, jestem zmuszony do zakupu innego. Początkowo miałem to odwlec do nowego roku, później szukałem samochodu do 17 500 tys., obecnie budżet to 30 000 i raczej nie chcę tego przekroczyć.

Zainteresowany w pierwszej kolejności byłem Lancerem VIII 1.8, niestety ich mała dostępność sprawia, że raczej obejdę się smakiem.

Pod uwagę brałem również BMW E90/92, jednak po zagłębieniu tematu stwierdzam, że jest to zbyt awaryjne auto i odpuszczam.

W chwili obecnej, zainteresowany jestem mocno Focusem MK3. Rzuciło mi się w oczy, że jest to całkiem dobre auto, jednak proszę o opinie bardziej doświadczonych osób. Jutro chciałbym podjechać i obejrzeć samochód z linku: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli ktoś ma jeszcze propozycje co do innych modeli, to również rozważę. Zależy mi, żeby samochód miał dobrze wyważone proporcje moc/masa, dużym plusem będzie bluetooth czy klimatyzacja automatyczna.

Edit:
Zapomniałem dodać, samochód będzie głównie wykorzystywany do jazdy po mieście, dojazdów do pracy/studia zaoczne, rzadziej trasa. Myślę, że rocznie nie przekroczę 15 tys. kilometrów.
druteron
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Corolla E11
Silnik: 1.4 VVti 96 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001