Cześć, Chcę założyć gaz w focusie (benzyna 2005rok), ale za bardzo się nie orientuję w temacie. Szukałem na forum, ale raz ludzie piszą że można a raz że silnik po parudziesięciu tysiącach się rozleci. Jak to w końcu jest, można założyć gaz czy nie?
Ja bym na twoim miejscu zakładał instalację bez zastanowienia. Co do silników Forda zawsze jakieś ryzyko jest w przypadku 1.8 chyba jak się nie myle ale widziałem kilka zrobionych dobrze i nie ma z nimi najmniejszego problemu. wybierz bardzo profesjonalnego montazyste niech podleje Ci benzynką i jeżdzić jak potrzebujesz jakieś pomocy co zamontować to pisz.
W sosnowcu na ul partyzantów polecam Ci zakład ABM z tego co wiem, niestety nie posiadam numeru telefonu poszukaj i zadzwoń zobacz co ci powiedzą i daj znać. silnik prosty do montażu
Jeżeli chodzi i silniki w fordzie może wystąpić problem z gniazdami zaworowymi (jeżeli instalacja jest dobrze dobrana i wystrojona nie ma takich problemów ale lepiej dmuchać na zimne) kiedyś aby je zabezpieczyć zakładali lubryfikację teraz od tego się odchodzi i dotryskuję się po prostu benzynę aby schłodzić komorę spalania. Także szukaj sterownika który ma taką opcje qbox, blue box itp. Pamiętaj też że kluczem są dobre wtryskiwacze gazowe baracudy czy herculesy. Trochę dobrych chęci u gazownika i będziesz zadowolony,
ja bym w lubre się nie bawił i tak jak chłopaki wspomnieli zastosował dotrysk paliwa. kolega wyżej dobrze napisał qbox, bluebox i z tego co pamiętam to Zenit Pro też ma taką opcję.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Peugeot 3008DKR Maxi – dane techniczne Peugeot 3008DKR Maxi został zaprojektowany do jazdy na czas po drogach o nawierzchni miękkiej, wydmach oraz bezdrożach i jest przygotowany na najtrudniejsze warunki, spotykane na trasach rajdów terenowych całego świata. ...
Silnik dobrze sprawuje się na gazie gniazda zaworowe lecą tylko w duratechu 1,6 to jest zetec z tego co pamiętam instalacja Blubox/Zenitpro co wygodnie montarzyście. instalacje nowoczesne napewno bedeziesz zadowolony
i to też nie dokładnie jest potwierdzone by w duratechu leciały wszystko zależy od kondycji pojazdu no i silnika. Instalacja jak najbardziej ok tylko zakładaj
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.