Witam ostatnio zauważyłam ze z przodu auta od dołu coś wisi, mechanik powiedział że jest to chłodnica klimatyzacji i to ostatnie tak jakby żeberko z jednej strony wisi torche. Chciała bym wiedzieć czy to trzeba od razu robić czy można jeździć i powiedzmy do miesiąca naprawić? Bo jak narazie mam brak gotówki i wole poczekać tylko czy moge. Proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje. I z góry przepraszam za może mało wyraźne opisanie sytuacji ale nie bardzo się orientuje w tej kwestii.
Możesz z tym jeździć i poczekać nawet na cieplejsze dni, żeby to zrobić. Mechanik powinien ci też powiedzieć czy ta chłodnica klimatyzacji nadaje się do wymiany czy do naprawy.
Dziekuje za odpowiedz. Bylam dzisiaj u innego mechanika ktory mi powiedzial juz na wstepie ze moge jezdzic z tym ale kazal mi tez wjechac na kana i przymocowal mi to zeby nie zachaczyc nigdzie przypadkiem i powiedzial ze to ostaenie to oslonowe jest i nic sie niedzieje. Ale tez uslyszalam od niego ze mam do wymiany tlumik drgam czy cos w tym stylu jak siatka ale ze tez jeszcze przezyje z tym ze troszke glosniej chodzi i ma racje z tym ze ja myslalam ze przewrazliwiona jestem a tu jednak. Z kolei wczesniejszy mechanik nawet na kanal mi nie kazal wjezdzac schylil sie i powiedzial ze to i to i ze wymiana na nowe bo nieoplaca sie ani naprawiac ani kupowac uzywanego.
I dobrze powiedział, po co wymieniać coś co jest dobre, przecież sama napisałaś ,że ostatnie żeberko od chłodnicy to osłona. Nie wypływa na nic innego jak tylko na wygląd. Nie śpieszył bym sie z wymianą tego
Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6 Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.