Ford Fusion 1.4 benzyna czy punciak

02 Kwi 2014, 20:41

Witam.
Chcę kupić samochód i wpadł mi w oko Ford Fusion z silnikiem benzynowym 1.4 i się zastanawiam czy opłaca sie go kupić. Czytam różne opinie w internecie i trudno mi orzec czy warto czy nie bo opinie są i skrajnie negatywne i pozytywne.
Dlatego pytam się Was drodzy użytkownicy czy warto go kupić czy może jakiegoś punciaka 2004 rok (tez wpadł mi w oko ale miej i jest ofertą ewentualną).
Jak ktoś go miał i mógłby napisać:
-jakie ma spalanie rzeczywiste: opinie od 5,5 litra do 11 :/
-czy bardzo się psuje z silnikiem 1.4 benzyna i czy drogie części i koszt naprawy
-czy zrywny jest czy z lekka ospały
-ogólną ocenę czy warto

Z góry dzięki za pomoc
Piotr
kosmoludek
Nowicjusz

Auto: seicento
Silnik: 0.9
Paliwo: Benzyna

02 Kwi 2014, 21:53

Niedawno rodzina szukała Fusiona 1.4 B powiedz jaki rocznik szukasz ? Oni szukali i niestety nie znaleźli... Same zgniłki, silnik okej jeżeli chodzi o benzynę. Ale blacha, dramat, drzwi zgnite na dole, progi, nadkola. Oglądali- nie kłamie z 10 fusionów i naprawdę blacha a przede wszystkim lakier całego samochodu są słabe, wygląda jakby auto miało 20 lat a nie ~10. Cenowo oglądali od 10tyś -14 tyś , bo myśleli,że jak ktoś chce więcej to lepiej utrzymany -niestety. Wkurzyli się i kupili Mazde 2 z 2003 r z silnikiem własnie fusiona : ) 1.4

Szukaj punciaka bo fusiona nie znajdziesz.
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

03 Kwi 2014, 16:31

Cenowo patrzę do 10-12 tyś czyli jakiś 2004-2005 rok by się znalazł. Mówisz blacha słaba to będę na to patrzył.
kosmoludek
Nowicjusz

Auto: seicento
Silnik: 0.9
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...