Ford Fusion 1,4 TDCI-GDZIE STEROWNIK KLIMY?

13 Cze 2010, 10:42

Witam.
Panie i Panowie - POTRZEBUJĘ WASZEJ POMOCY !
Mam Forda Fusion 1,4 TDCi 2004r. i nie wiem gdzie zamocować sterownik klimatyzacji ?
Katalog wskazuje na dolny narożnik chłodnicy / wentylatora klimy :shock:
I rzeczywiście: stojąc twarzą do silnika prawy dolny narożnik obudowy wentylatora chłodnicy klimy kształtem odpowiada płytce mocowania sterownika. (trochę skomplikowany opis ale poprawny!-sorry)
Czy ktoś z Was może mi pomóc? :?: Macie takie autko - zobaczcie pod machę bo jazda bez klimy to patelnia.
Małe info: ten sterownik "śtrasiećnie sie gzeje" więc MUSI BYĆ CIĄGLE SCHŁADZANY stąd szukam mocowania w okolicy wentylatora chłodnicy, która załącza się automatycznie.
I coś jeszcze: chłodnice NIE SĄ ORYGINAŁY ! - autko po przejściach - stąd mój dylemat.
"Oświećcie mnie" proszę. :sad:
Dzięki za każde info.
Pozdrawiam.
Klocek 7

[ Dodano: Nie Cze 13, 2010 22:41 ]
Dzięki wszystkim za starania, już wiem :smile:
Rysa znalazłem tu:
http://www.motoneo.pl/m-FORD-all-FUSION_JU_-3733-4703-Uklad_chlodzenia-Wentylatory-Wentylator_chlodnicy.html#kat1
a rozwiązanie wygląda tak:

Jednak wytrwałość popłaca! :cool:
Pozdrawiam upartych i konsekwentnych. :razz:
Klocek7
Klocek7
Klocek7
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Dębica

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...
    Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...