Ford Fusion - problemy z uruchomieniem

03 Lut 2018, 15:22

Hej!

Od razu przejdę do rzeczy:
- Ford Fusion 1.4 tdci 68KM 2002r.
samochód odpala za drugim, a nawet trzecim razem.
Po odpaleniu nie chce ruszyć. Dopiero po pewnej chwili "nagrzaniu się". Silnik nie wkręca się na obroty tzn. daję gaz osiąga max 3tyś obr i to tyle.
Z czym się wiąże tego typu problem?
Dodam, że samochodu jeszcze nie zakupiłem ale właśnie takowy problem występuje w egzemplarzu do którego się przymierzam.
Czy koszt ew. naprawy byłby duży?
Uzyskałem informację, że silnik był myty po czym nie udało się go uruchomić i dopiero na drugi dzień odpalił.
Czy może być to problem z komputerem?
Nie kopci ani na niebiesko ani na biało wszystko w normie - jeśli można tak powiedzieć.
Z tego co widziałem turbina do wymiany na 100% i sprzęgło najprawdopodobniej.

Liczę na waszą pomoc :( .
Pozdrawiam!
Wojtlus
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • 06 Lut 2018, 11:40

Najlepiej jak byś zrobił diagnostykę komputerową i sprawdził czy są jakieś błędy to by pomogło Ci oszacować ewentualne naprawy.

Problemów z odpaleniem może być kilka np. świece żarowe, zapchany filtr paliwa itd.

Wojtlus napisał(a):Z tego co widziałem turbina do wymiany na 100% i sprzęgło najprawdopodobniej.
    Zaglądałeś do turbiny?
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Kalkulator czasu podróży
      Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...