Ford Fusion+

28 Maj 2015, 20:45

Witam. Posiadam samochód Ford Fusion+ i dziś jak się zatrzymałem i zgasiłem silnik to po 30 min. jak wróciłem to samochód odpalał z 7 sec. asz zgasły wszystkie kontrolki na zegarach dopiero wtedy odpalił. Co może być powodem? Dodam że w tej chwili był włączony GPS do zapalniczki i pobierał prąd. Samochód też piszczy przy ruszaniu z dużego gazu jak szybko puszczam sprzęgło.
Adrian1987
Nowicjusz

Miejscowość: Panningen
Prawo jazdy: 13 01 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Fusion+
Silnik: 1.4 59 kW (80 pk)
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Maj 2015, 05:26

A jak zapala teraz bez nawigacji..? Normalnie..? Moim zdaniem podłączenie do zapalniczki gpsa nie ma wpływu na rozruch. Podczas kręcenia rozrusznikiem odcinane są inne urządzenia w aucie jak radio ,dmuchawa itp. Zakładam ,że akumulator jest dobry.
Co do piszczenia się nie wypowiem,bo tak ocenić nie da rady co może byc przyczyną. Tylko komputer i diagnostyka.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Maj 2015, 08:57

Teraz na razie pali za pierwszym razem.
Adrian1987
Nowicjusz

Miejscowość: Panningen
Prawo jazdy: 13 01 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Fusion+
Silnik: 1.4 59 kW (80 pk)
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007

29 Maj 2015, 13:06

Czyli z odpalaniem nie ma co grzebać nic! Tak jak pisałem ,jedx sobie na taką zwykłą diagnostykę ze szczytaniem błędów. koszt ok 50 zł w zwykłym warsztacie. To może dać odpowiedź co do przyczyn jakichś chochlików. poza tym skasują ci zapamiętane błędy. Możesz też na godzinkę po prostu odłączyć klemę z akumulatora. Oczywiście plusową.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...
    Dopasowane rozwiązania napędu quattro - technika
    Niezależnie od oferowanych w sprzedaży modeli, Audi pracuje nad wieloma nowatorskimi samochodami koncepcyjnymi. Każda koncepcja pociąga za sobą odpowiednio dopasowane rozwiązanie napędu quattro. W modelach kompaktowych A3, ...