Ford Galaxy lampy przednie bez homologacji

20 Maj 2013, 13:57

Jest to mój pierwszy temat więc jak zły dział, z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.

Wiec pytanie moje jest takie: Ile mogą kosztować obie przednie lampy (bez homologacji) do ww samochodu?
Do Galaxy 95-98.
stylus
Obserwowany

Auto: Ford Galaxy
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

24 Cze 2013, 17:03

Nie wiem w jakim celu i skad wezmiesz bez homologacji ale jak masz zamiar tym jeździć i jeszcze oślepiać innych to takie lampy to chyba zaden wydatek:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Rok produkcji: 2009

25 Cze 2013, 09:44

Na allegro jest całe mnóstwo homologowanych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Paź 2013, 14:49

dołączam się do tego co pisze MotoAlbercik, na allegro pewnie kupisz najtaniej, ale i tak trzeba sporo kaski szykować na zakup. Niestety takie realia... Trzeba wyjąć kasę i tyle. Płacz i płać :D
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001

10 Paź 2013, 13:55

Jankis, da się zaoszczędzić, zawsze się da – bo dla chcącego nic trudnego (!). Pytanie też tylko o to czemu autor wątku chce kupić nowe lampy. Ja w swoim Fordzie Mondeo zamiast kupować nowe lampy odpicowałem stare :) Oddałem je do regeneracji, jest cała procedura jak oni to robią. Usuwanie tego czegoś srebrnego w środku, nałożenie podkładu, polerowanie szyby – to jedyne co udało mi się zapamiętać :) W każdym razie, na drugi dzień miałem lampy jak nowiutkie, poprawiła się znacznie widoczność w nocy :) I najważniejsze zapłaciłem za wszystko mniej niż musiałbym dać za komplet lamp. Ludzie, nie ma co przepłacać za nówki, jak można zaoszczędzić. Nowe halogenowe to koszt ok. 300-600 zł, a zamienniki jakieś 50 % tego.
bachus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 05 1985
Auto: Ford Mondeo

17 Paź 2013, 06:46

Koleżka wyżej dobrze prawi :) Sam korzystałem z regeneracji reflektorów, bo moje lampy słabo świeciły. U mnie jeszcze dodatkowo musieli odnowić reflektory, bo było od groma rys, tak to jest jak się jeździ po polskich drogach. Żonka też dołożyła swoją rysę jak parkowała... (takie dodatkowe polerowanie kosztowało mnie 60 zł) W PVL wszystko naprawili mi w przeciągu jednego dnia. Po wszystkim efekt był lepszy niż w nowej lampie. Też jestem zdania, że po co płacić więcej za nowe, jak można odnowić stare lampy. Kryzys jest i trzeba szukać oszczędności, a kiedy oszczędność idzie w parze z lepszą jakoscią to już wgl sukces :)
komik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1999
Auto: Audi A4 B7
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego
    Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...

28 Paź 2013, 10:12

Znalazłem na internecie wydaje mi się że cena dobra 138zł
Zdjęcie
piasek08
Nowicjusz

Auto: Mazda XEDOS 9
Paliwo: Benzyna

18 Mar 2014, 09:40

@Piasek a co to za lampa?? Gdzie to wynalazłeś? :D Dajcie sobie spokój z tym używanym dziadostwem :) Jakiś chłam Wam wcisną, bo to nigdy nie wiadomo ile to ma lat, jak długo było używane. Często gęsto sprzedający mają takie lampy z rozbiórek :) Serio, dobrze wam radzę. Znajdźcie sobie taką firmę, w jakiej ja robiłem swoje światła i po problemie, gwarantuję że to taniej wyjdzie niże kupowanie lamp z niesprawdzonego źródła w necie.
komik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1999
Auto: Audi A4 B7