Ford Galaxy mk3 2003r 1.9tdi diesel. Nie odpala i gaśnie w ciągu jazdy

01 Lut 2021, 20:43

Witam, Mam problem w modelem podpisanym w tytule.. Fordzikowi raz brakło paliwa przez niesprawny wskaźnik paliwa.. od tamtego czasu coś jest nie tak a mianowicie.. Nie odpala tak jakby był zapowietrzony trzeba kręcić około 30 sekund zanim zacznie łapać tak jakby na "jeden" i potem już jakoś cieżko ale odpali.. ostatnimi dniami zaczyna sie dziać kolejny problem ze gaśnie w ciagu jazdy, dzis na odcinku 200m zgasł 3 razy az w koncu nie udało sie go odpalić wcale i trzeba było holować. co było zmienione hmm długo by opowiadać..
- pompka w baku
-pompa wysokiego ciśnienia
- filtr paliwa juz 2 razy..
-dwa zaworki zwrotne wymienione i dwa zaworki nic nie pomagaja..
nie mam już pomysłu co sie dzieje.. Jeszcze teraz to gaśniecie moze cos pomozecie panowie.. Pozdrawiam i dziekuję z góry..
jakubbb
Obserwowany

01 Lut 2021, 20:58

Pewnie zassało jakiegoś gnoju z baku i po zawodach. Wtryski do przeczyszczenia, jest taki srodek z k2 do czyszczenia wtryskow. Omijasz układ paliwowy i bezpośrednio zaciąga ten produkt, wszystko napisane na opakowaniu. Produkt naprawdę działa, stosowałem kilka razy więc opieram opinie na własnych doświadczeniach. https://www.google.com/search?q=k2+do+c ... JLL7ffAzYM
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Lut 2021, 12:17

Ja od siebie polecam tec2000, stosowałem kilkukrotnie i działa.
malmon3
Aktywny

07 Sie 2021, 18:22

Do czego stosowałeś? Do wtryskow? To brawo Ty :happy: slaby reklamodawca z Ciebie jak nawet nie wiem co i do czego reklamujesz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...