Ford galaxy ogrzewanie

04 Lut 2010, 16:41

witatam wszystkich i pozdrawiam.moze znajdzie sie ktos kto sprawi ze znow bede mogl spac spokojnie?silnik 1.9 tdi rok 2001 ford galaxy.jak odpale silnik i wlacze ogrzewanie po kilku minutach zaczyna wlatywac cieple powietrze do srodka samochodu i jest ok.jak tylko wskaznik temperatury zaczyna wzrastac to do samochodu zaczyna wlatywac coraz chlodniejsze powietrze.podczas jazdy jak juz wskaznik osiagnie normalna temperature do auta dalej wlatuje zimne powietrze od czasu do czasu zacznie na chwile wlatywac cieplejsze powietrze ale to naprawde tylko czasem.moze ktos doradzi mi od czego zaczac szukanie tej przyczyny?
jerrypik
Nowicjusz

Miejscowość: sulow
  • 04 Lut 2010, 19:39

Stan termostatu..?
    Masz szczelne dopływy ciepłego spod maski..?
    Może nawala chłodniczka czyli nagrzewnica..?
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

05 Lut 2010, 11:08

dodam jeszcze ze nie wlaczam ogrzewania na tyl dodatkowego tylko samo ogrzewanie na przod.zaczelo sie od tego ze wymienili mi plyn w warsztacie w lecie nie zwracalem na ogrzewanie uwagi ale niepokoilo mnie ze jak przekraczalem 130km/h to zaczela temperatura wzrastac i wyrzucalo mi wode przez zbiornik wyrownawczy wiec staralem sie nie przekraczac 130tu no bo tez nie bylo gdzie.a wskazowka od temperatury tez czasem wariowala raz spadala do 30,40ty stopni raz do 90ciu powymienialem termostat czujnik z czasem to minelo teraz niby dobrzepokazuje ale znow ogrzewanie przestaje dzialac jak tylko temperatura dochodzi do 70 stopni.ktos mi radzil odpowietrzyc nagrzewnice ale szukalem jakiegos odpowietrznika i nie znalazlem podobno mial byc na przewodzie do nagrzewnicy.czy ktos moglby w miare zrozumiale mapisac mi jak odpowietrzyc ten uklad?
    jerrypik
    Nowicjusz

Miejscowość: sulow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...