REKLAMA
Jeżeli chodzi o Mondeo to mam rację że za duże jak dla mnie i na pierwszy samochód?Co do typów aut to skupiłem się na:
Seat Toledo 1.8
Audi a3 1.8/1.8t
Peugeot 307 1.6/2.0
Peugeot 406 2.0
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie wiem kto o zdrowych zmysłach oddałby zdrowe V5 za takie pieniądze
to raz. Dwa, że komuś nie leżała perspektywa wysłuchiwania narzekań na jakieś rysy czy malowany element i od razu dał do zrozumienia, że nie jest to ideał. Trzy, prywaciarze nie są obeznani w otomoto i dlatego nie zaznaczył.Igorr napisał(a):jeżeli w tym pierwszym linku nie było zaznaczonej opcji bezwypadkowości to znaczy że było grubo?
no chyba zaczynasz rozumieć. Nawet weź pod uwagę to że duże auto jest bardziej komfortowe no i praktyczniejsze. Ja teraz mam BMW E60 a miałem kiedyś Chryslera voyagera i coraz częściej myślę o powrocie do niego. Poza tym nie wiążesz się z autem na całe życie trzeba myśleć też z biegiem czasu że jak za 2 lata będziesz chciał go sprzedać to za wiele się stracić a nie przykładowo teraz kupić za 8 wsadzić 3 i za rok czy 2 sprzedać za 4Igorr napisał(a):Również zacząłem się zastanawiać nad tym co pisaliście,że nie ma co patrzeć na to czy auto jest jakieś duże,dłuższe czy szersze bo jak tak będę myślał to nic nie kupie,mam rację?
no chyba zaczynasz rozumieć. Nawet weź pod uwagę to że duże auto jest bardziej komfortowe no i praktyczniejsze. Ja teraz mam BMW E60 a miałem kiedyś Chryslera voyagera i coraz częściej myślę o powrocie do niego. Poza tym nie wiążesz się z autem na całe życie trzeba myśleć też z biegiem czasu że jak za 2 lata będziesz chciał go sprzedać to za wiele się stracić a nie przykładowo teraz kupić za 8 wsadzić 3 i za rok czy 2 sprzedać za 4
nie chodziło mi akurat o segment wyżej,może źle się wyraziłem. Ale np taki Peugeot którego mało nie kupiłeś bo się napaliles już teraz nie jest wart 8 a za 2 lata byłby wart połowę tego albo i może to nie. Napewno najmniej stracisz i najszybciej sprzedaż vaga bo polacy są tak ułożeni że VW jest najlepszy tak było jest i będzie ze względu na wszystko.Igorr napisał(a):Mówisz że przy tych większych autach z wyższego segmentu mniej stracę przy odsprzedaży?
obecnie ludzie bardziej szukają oszczędnych z mniejszymi silnikami ew suv, więc niekoniecznie. Choć tak jak Kao pisze, jak kupisz VW czy pochodne to nie będziesz mieć problemu ze sprzedażąIgorr napisał(a):Mówisz że przy tych większych autach z wyższego segmentu mniej stracę przy odsprzedaży?