Ford,Honda,Peugeot,czy coś innego?

05 Kwi 2017, 21:57

Jeżeli chodzi o Mondeo to mam rację że za duże jak dla mnie i na pierwszy samochód?Co do typów aut to skupiłem się na:
Seat Toledo 1.8
Audi a3 1.8/1.8t
Peugeot 307 1.6/2.0
Peugeot 406 2.0
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

05 Kwi 2017, 21:59

406 już nie będzie za duże?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

05 Kwi 2017, 22:05

No właśnie to tak też bardziej wpisałem jako ostateczna opcja.
Co do tych aut to możecie ocenić?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] -tutaj dzwoniłem jakoś 2 dni temu.Dużo się nie dowiedziałem wiem tylko że to młodzik i chyba był ostro katowany ten samochód.Bo z gadki i muzyki jaka jest ustawiona na telefonie w czasie oczekiwania na połączenie to chyba nie miał lekko ten Seat. :lol:
Igorr
Początkujący

05 Kwi 2017, 22:07

Ja to już odbijamy od tego tematu bo widzę że sam nie wie czego chce szuka auta na jakiś czas a wyklucza dużo lepsze auto tylko dlatego że jest 20 cm dłuższe I chyba nawet nie szersze. Powodzenia w zakupach heja.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Kwi 2017, 12:28

Wojskowe Służby Informacyjne sprzedane
v5 to gruz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

06 Kwi 2017, 12:36

Nie wiem kto o zdrowych zmysłach oddałby zdrowe V5 za takie pieniądze :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...

06 Kwi 2017, 17:32

Mike jeżeli w tym pierwszym linku nie było zaznaczonej opcji bezwypadkowości to znaczy że było grubo?Czy można wnioskować po tym że to auto ze Szwajcarii i ktoś nie wiedział co było przed przyjazdem do kraju i dlatego tego nie zaznaczył?
Nie wiem kto o zdrowych zmysłach oddałby zdrowe V5 za takie pieniądze

Właśnie też dla mnie podejrzana oferta,ale pomyślałem że wrzucę bo nie znam się tak dobrze na autach jak Wy.
Igorr
Początkujący

06 Kwi 2017, 17:54

Igorr napisał(a):jeżeli w tym pierwszym linku nie było zaznaczonej opcji bezwypadkowości to znaczy że było grubo?
to raz. Dwa, że komuś nie leżała perspektywa wysłuchiwania narzekań na jakieś rysy czy malowany element i od razu dał do zrozumienia, że nie jest to ideał. Trzy, prywaciarze nie są obeznani w otomoto i dlatego nie zaznaczył.

Dwa i trzy wymyśliłem teraz, ale imo całkiem sensowne teorie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

06 Kwi 2017, 18:33

Ok dzięki.Ogólnie to przemyślałem ofertę z tym Peugeotem i odpuszczam.Nie ma sensu się ładować na minę.Macie rację,dzięki za pomoc.Będę w tym temacie pisał i wrzucał jakieś linki jak coś będzie ciekawego.Szkoda tylko że tyle czasu trzeba czekać a auto coraz bardziej jest mi potrzebne,no ale jakoś wytrzymam.Również zacząłem się zastanawiać nad tym co pisaliście,że nie ma co patrzeć na to czy auto jest jakieś duże,dłuższe czy szersze bo jak tak będę myślał to nic nie kupie,mam rację?
Igorr
Początkujący

06 Kwi 2017, 20:33

Igorr napisał(a):Również zacząłem się zastanawiać nad tym co pisaliście,że nie ma co patrzeć na to czy auto jest jakieś duże,dłuższe czy szersze bo jak tak będę myślał to nic nie kupie,mam rację?
no chyba zaczynasz rozumieć. Nawet weź pod uwagę to że duże auto jest bardziej komfortowe no i praktyczniejsze. Ja teraz mam BMW E60 a miałem kiedyś Chryslera voyagera i coraz częściej myślę o powrocie do niego. Poza tym nie wiążesz się z autem na całe życie trzeba myśleć też z biegiem czasu że jak za 2 lata będziesz chciał go sprzedać to za wiele się stracić a nie przykładowo teraz kupić za 8 wsadzić 3 i za rok czy 2 sprzedać za 4
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Kwi 2017, 20:41

no chyba zaczynasz rozumieć. Nawet weź pod uwagę to że duże auto jest bardziej komfortowe no i praktyczniejsze. Ja teraz mam BMW E60 a miałem kiedyś Chryslera voyagera i coraz częściej myślę o powrocie do niego. Poza tym nie wiążesz się z autem na całe życie trzeba myśleć też z biegiem czasu że jak za 2 lata będziesz chciał go sprzedać to za wiele się stracić a nie przykładowo teraz kupić za 8 wsadzić 3 i za rok czy 2 sprzedać za 4

Mówisz że przy tych większych autach z wyższego segmentu mniej stracę przy odsprzedaży?2 dni temu dzwoniłem właśnie po Mondeo było za 8500zł wystawione.Do zrobienia rant jednych drzwi bo ruda brała to sprzedawca mówił że koszt zaprawek 400zł.W auto było wsadzone 1700zł na wszystko miał rachunki.Był walnięty w prawy błotnik.Miejsce koło lampy prawej przedniej mówił że złapał na klipsy i nie było z tym żadnych problemów przy kontroli policji czy na stacji diagnostycznej.W rozmowie powiedziałem mu że jak za 7800zł sprzeda to wezmę.Ustaliłem taką cenę bo sprzedawał na zimowych to mu powiedziałem że albo schodzi do 7800zł bez opon albo załatwia opony i biorę za 8000zł-8200zł.Powiedział że pomyśli i miałem zadzwonić na drugi dzień.Nie zadzwoniłem,a w ogłoszeniach już go nie ma czyli się sprzedał.Takie oferty jak ta mogę rozważać?
Igorr
Początkujący

06 Kwi 2017, 21:06

Igorr napisał(a):Mówisz że przy tych większych autach z wyższego segmentu mniej stracę przy odsprzedaży?
nie chodziło mi akurat o segment wyżej,może źle się wyraziłem. Ale np taki Peugeot którego mało nie kupiłeś bo się napaliles już teraz nie jest wart 8 a za 2 lata byłby wart połowę tego albo i może to nie. Napewno najmniej stracisz i najszybciej sprzedaż vaga bo polacy są tak ułożeni że VW jest najlepszy tak było jest i będzie ze względu na wszystko.

Jak masz blisko to możesz bryknac to obejrzeć
[link do Sprzedajemy wygasł]
[link do Sprzedajemy wygasł]
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Kwi 2017, 21:30

Igorr napisał(a):Mówisz że przy tych większych autach z wyższego segmentu mniej stracę przy odsprzedaży?
obecnie ludzie bardziej szukają oszczędnych z mniejszymi silnikami ew suv, więc niekoniecznie. Choć tak jak Kao pisze, jak kupisz VW czy pochodne to nie będziesz mieć problemu ze sprzedażą
mike
Moderator
Awatar użytkownika

06 Kwi 2017, 21:50

Kao wiem że nie mam co wybrzydzać w tym budżecie,ale Focus I mi się nie podoba a także nie chciałbym Golfa IV.Wrzucam kilka linków do oceny.
[link do oferty na Olx wygasł] -trochę już wisi,sprzedaje bez felg aluminiowych.W środku nie wiem czy to skóra taka zadbana czy wypicowana na sprzedaż.Wydaje mi się że odcieniowy lakier.
[link do oferty na Olx wygasł] -Duża liczba wyświetleń i klimatyzacja do zrobienia,ale z ta klimą to chyba grubsza sprawa,bo raczej już by się dawno sprzedał.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Zaciekawił mnie ten Galant.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Odcieniowy chyba.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Igorr
Początkujący

06 Kwi 2017, 22:50

A3 jakby było spoko to pewnie już by jej nie było (siedzenia wyplakowane jak zauważyłeś)
Coupe wygląda schludnie
Galant oki
Toledo (nie patrz że odcieniowy bo w ori to nigdy nie kupisz)
Bora naciągane zdjęcia jakimś programem nie wiadomo po co
Kao
Moderator
Awatar użytkownika