Ford,Honda,Peugeot,czy coś innego?

06 Kwi 2017, 22:57

Toledo (nie patrz że odcieniowy bo w ori to nigdy nie kupisz)

Jeżeli mogę zapytać to jak patrzyć i co jest akceptowalne jeżeli chodzi że jest odcieniowy?
W tym pierwszym Toledo to czy przypadkiem maska i klapa tylna dziwnie nie leżą i wyglądają?Ciekawią mnie te światła przednie.
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

07 Kwi 2017, 19:11

Dzwoniłem odnośnie tego Galanta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Gaz jest ważny jeszcze 3 lub 4 lata,do zrobienia ranty nadkoli bo miały być wspawane repertuarki nowe,ale lakiernik mu zrobił na starych czy jakoś tak i wyłazi,powiedział że widać że lakier jest odcieniowy na drzwiach i zderzak tył,mechanicznie jest okej tak jak w ogłoszeniu,stoi na letnich,zimówki nie nadają się do jazdy,jutro mam dzwonić bo mi powie ile jest w stanie zejść z ceny.Za ile warto byłoby go wziąć i czy w ogólę warto?Kupił go od gościa który kupił go w komisie.Jeździ nim 2 lata,a teraz przyznał szczerze że jeździ nim jego dziewczyna.Podwozie całe zdrowe.
Igorr
Początkujący

07 Kwi 2017, 19:34

Wieloodcieniowy to faktycznie jest.

Jak mechanicznie zdrowy to negocjuj i bierz, reperaturki to jest pikuś.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Kwi 2017, 19:37

Jeżeli je zrobię to dalej będą wychodzić,czy jest jakiś sposób aby zrobić to na dłuższy czas niż na rok lub na stałe o ile się da?Co do odcieni to chyba w tym budżecie nie ma co na to zwracać aż tak bardzo uwagi?Auto na 2 lata.
Igorr
Początkujący

07 Kwi 2017, 19:40

Nie wiem, widać że malowany jest. Może ktoś przytarł, a może komisant sprowadził po wypadku.

Ty się rdzą nie przejmuj, bo cokolwiek nie kupisz to będzie miało jakieś oznaki...
galakty
Forumowicz VIP

07 Kwi 2017, 19:44

Jeżeli możesz napisać to czy Ty widzisz więcej miejsc gdzie był malowany,czy tylko te co napisałem czyli zderzak tył i drzwi?Czytałem jeszcze o popychaczach i problemach ze skrzynią,ale jak coś to kasa jest na zrobienie najwyżej więcej z negocjuję,ale z rozmowy to dało się odczuć że dbał o niego.Jeżeli wszystko jest okej tak jak mówił to wart zakupu?Co do gazu to 3 lata jak jest wstawiony,pomyliłem się.
Igorr
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci
    Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...

07 Kwi 2017, 19:54

Ciężko powiedzieć jak z tym LPG jest. Każdy silnik i samochód znosi to inaczej, nawet najlepszy VAG silnik jak miał niewyregulowaną instalację i paliło gniazda to nie wytrzyma takiego traktowania. Bez pomiaru ciśnienia cylindrów ciężko coś powiedzieć... Jedynie co, to słuchowo będzie źle (klekot jak diesel, lub cykanie, ale takie efekty też są w zdrowym silniku, łatwo pomylić) i np. problem z mocą, przyspieszaniem, wolnymi obrotami. 7 lat to jednak jest sporo jak na LPG, nawet jak silnik ok to może wyjść wymiana parownika, wtrysków, przewodów cieczy itp.

Zdjęcia są słabe ale na pewno tylny zderzak i tylne drzwi (chyba obydwa) były robione.
galakty
Forumowicz VIP

07 Kwi 2017, 19:58

Co do tego gazu to się pomyliłem.Gaz jest od 3 lat.
Igorr
Początkujący

07 Kwi 2017, 20:00

No to jak było wszystko serwisowane porządnie nie powinno być problemów ;)

Obejrzyj, ale jak dla mnie to musi spuścić z ceny.
galakty
Forumowicz VIP

07 Kwi 2017, 20:49

Jeżeli nie jest zardzewiały to Galant bardzo ciekawe autko. Musisz dokładnie obejrzeć kielichy przedniego zawieszenia bo galanty mają tam silną tendencję do gnicia. Podłużnice też wypadałoby obejrzeć. Jak będziesz nim jeździł tylko dwa lata to nie polecam bo przez ten czas dużo straci na wartości. No chyba, że już teraz zbijesz cenę gdzieś do 5k :)
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

07 Kwi 2017, 21:04

O auto będę dbał,także może nie straci aż tak dużo na wartości.Jak bym go sprzedał za 6000-7000zł to nie będę narzekał.Da się jakoś podwozie lepiej sprawdzić nie wjeżdżając na kanał?
Igorr
Początkujący

07 Kwi 2017, 21:14

Jak będzie grubo to wystarczy że na kolanach uklękniesz i będziesz widział.
galakty
Forumowicz VIP

07 Kwi 2017, 21:27

Jeżeli chodzi o kielichy przednie to tylko na kanale?Mam nadzieję że mówił prawdę i podwozie całe zdrowe.Nadkola mi nie przeszkadzają bo to groszowe sprawy.
Igorr
Początkujący

07 Kwi 2017, 21:31

Trzymać cenę będą ciekawsze wersje Galantów - sport, avance, nardi torino z silnikami 2,5, które są poszukiwane wśród fanów marki/modelu. Ten galant nie jest atrakcyjny ani dla nich ani dla januszy, których odstrasza rdza i to, że jest stosunkowo rzadkim autem. Masz w nim jeszcze wieloodcieniowość, kombinowane zderzaki i wnętrze (wyklejanka carbonem). W dodatku jest już naprawdę stary... Jego wartość spadnie dramatycznie, jak będzie za 2 lata w dobrym stanie to może max 5k będzie wart, a z widoczną rdzą to ze 2-3...

Kielichy z góry i z dołu to bez kanału sobie obejrzysz, tylko weź latarkę :)
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

08 Kwi 2017, 10:30

Albo taką Astrę Bertone tylko że ten silnik to nie 125km a 116km,wystarczy?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Igorr
Początkujący