Ford,Honda,Peugeot,czy coś innego?

08 Kwi 2017, 20:11

Wystarczy, spokojnie da się tym jeździć i nie będziesz zawalidrogą.

Długo w jednych rękach, warta uwagi (mimo że maska coś nie tak patrzy, można dopytać co się działo).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Kwi 2017, 22:39

Zdecydowałem że jadę oglądać w poniedziałek tego Galanta.Z rozmowy odnośnie Galanta wynika tak:
ubezpieczenie do listopada,lakierowane elementy a nie cały,składany nie był,kielichy były robione konkretnie od rdzy (czyszczenie,zabezpieczenie i coś jeszcze podobno zrobione bardzo dobrze,no ale to sobie można również gadać póki się nie sprawdzi),podwozie zdrowe,gaz założony w 2012r,w 2012r sprowadzony najprawdopodobniej z Niemiec,kupił go od gościa który go kupił w komisie,badania techniczne do listopada,skrzynia nie haczy (pytałem specjalnie bo poczytałem że Galant miał problemy z synchronizatorami),silnik ok (podobno też może być jakieś cykanie tak pisali na forum że to jakaś wada fabryczna w niektórych),w kraju II właściciel,z gazu to wymieniał parownik ostatnio,zawieszenie robione niedawno,rozrząd też.Do zrobienia te nadkola tak jak pisałem wcześniej.
Jeżeli wszystko będzie tak jak powiedział to biorę Galanta,jeżeli nie to jest do wyboru albo ten Opel Bertone którego wrzuciłem,albo niedaleko będę miał do tego Polo GTI wrzucam link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

09 Kwi 2017, 11:58

Witam.Ostateczna decyzja.Mam dylemat między Galantem a Oplem Bertone.Co będzie lepsze?Pomyślałem że wejdę pod tego Galanta jak podwozie będzie skorodowane to jadę po Opla.Mówił że podwozie zdrowe.
Igorr
Początkujący

09 Kwi 2017, 22:29

[link do Sprzedajemy wygasł] tylko pierdoły do roboty. Niski koszt. Rozrząd na łańcuszku.
[link do Sprzedajemy wygasł]
Zerknij na te jeszcze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Kwi 2017, 14:34

Witam.Wiem że niższy segment niż zakładaliśmy,ale czy z silnikiem 2.0 w tym/takich samochodach warto rozważać takie auta?Zastanawia liczba wyświetleń.
[link do oferty na Olx wygasł]
Igorr
Początkujący

14 Kwi 2017, 14:51

Coupe, przecież to zwykły hatchback, ehhh.
Nad takim wozidełkiem można się zastanowić, bo nadrabia przyspieszeniem (nie jest to zwykłe toczydło do miasta).

Dużo wyświetleń bo na pewno rozgłasza się na forach, auto jest porobione i włożył kupę kasy.

Ze zdjęć za dużo nie widać. Nie wiem jak ten silnik, ale jak jest OK to bym obejrzał.
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...
    Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...

14 Kwi 2017, 15:41

Dzwoniłem po Peugeota.Samochód sprowadzony z Niemiec przez jakiegoś gościa.On go kupił od tego gościa.Mówił przez telefon że pierwszy raz sprzedaję samochód,może to i prawda bo po gadce dało się odczuć.Zaciekawiła mnie jedna rzecz.Kartę pojazdu powiedział że ma w Radomiu co może oznaczać że ma komis.Jeździ nim 2 lata.Części ma tyle bo miał takiego samego i go rozbił i kupił znów 206.Na jutro ma umówionego typa i na wtorek po świętach.Mam godzinę na podjęcie decyzji z tym że jakbym pojechał to bym brał go dzisiaj bo 2h jazdy mam.Za 5600zł bym go wziął.Gaz nie jest wbity.W takim przypadku jakby mi go puścił za 5000zł to bym nowy gaz wrzucił i tyle.Albo samą butlę u znajomego gazownika z robocizną by wziął 800 papiery bym zrobił i by ok było.Zastanawiam się tylko czy jest sens rzucać się na jakby nie patrzeć taką okazję.Po świętach myślicie że będzie więcej ogłoszeń?Co do tego Radomia to przeprowadził się z dziewczyną do Warszawy a jest z Radomia.
Igorr
Początkujący

14 Kwi 2017, 16:40

Z tego co czytałem, to 2.0 może mieć problemy z popychaczami, nic wielkiego i strasznego.

Obejrzeć możesz, sam się zainteresowałem tym autkiem, bo to musi jeździć konkretnie ;)
galakty
Forumowicz VIP

14 Kwi 2017, 17:22

Też właśnie z tego co czytałem to te popychacze,ale jak piszesz że nic strasznego to nie ma co się bać.Jednak zdecydowałem że poczekam.Jak po świętach będzie jeszcze stał co wydaję się mało prawdopodobne chyba że oglądający zrezygnują ze względu na gaz to pojadę oglądać i wezmę.Myślisz że warto wrzucić do poszukiwań Peugeota 206 2.0?Zostało by mi około 2000zł z budżetu to miałbym na dopieszczenie.Ogólnie w jakich cenach może wiesz są te 206?Bo też nie chce naciąć się na minę lub zbyt niską ceną spowodowaną jakąś ukrytą wadą.
Igorr
Początkujący

14 Kwi 2017, 22:29

Tyle że takie GTI/s16 to kwestia bliżej 10k, a nie 6 jak za nowsze "cywilne" 1.4-1.6
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Kwi 2017, 03:16

Witam.Kupiłem Peugeota 206 s16 z linku który podałem.Myślę że za taką kasę za którą go kupiłem to było warto.Do zrobienia 2 nadkola,lewe przód i lewe tył.Butla od gazu do wymiany,ale zrobię to u znajomego gazownika gdzie tato gazował swojego Leona to może się zgodzi w dobrej cenie wymienić mi samą butlę i zrobić papiery.Zostało mi dość dużo pieniędzy z budżetu który miałem to będę miał na dopieszczenie i na pakiet startowy a także opony bo kupiłem na zimowych.Dziękuję wszystkim za pomoc.
Igorr
Początkujący

15 Kwi 2017, 09:49

Butla do wymiany, czyli 10 lat minęło na LPG?
galakty
Forumowicz VIP

15 Kwi 2017, 20:35

Tak,ale podczas jazdy nie odczułem spadku mocy silnika na benzynie jak i na gazie.Trochę mnie to zdziwiło że 10 lat na lpg a silnik działa super.U znajomego gazownika wymienię butlę,zrobię papiery i będzie okej.Gaz który jest teraz nie był wbity w dowód.Jest to dobra instalacja STAG 4.Jeszcze mam pytanie odnośnie oleju.Poprzedni właściciel lał GM 10w40 półsyntetyk.Czytałem opinie na temat tego oleju i są różne.Niektórzy piszą że jest super a niektórzy że jest to tani i słaby olej.Jaka jest wasza opinia?Skoro silnik super chodzi to może nie ma sensu zmieniać tego GM?Jakościowo chyba podobny do Mobil1?
Igorr
Początkujący

15 Kwi 2017, 21:16

Igorr napisał(a):Poprzedni właściciel lał GM 10w40 półsyntetyk

Lałem to do Golfa, bo było najtaniej (za 5 litrów zapłaciłem 45 zł). Jak silnik jest w dobrej kondycji to bym przeszedł na markowe 5W40.
galakty
Forumowicz VIP

26 Kwi 2017, 16:27

Warto kupić Forda, tylko pamiętaj o tym, by zakupić z możliwością serwisowania. Serwis pojazdu, przegląd techniczny, opony, wszystko, czego potrzebujesz, znajdziesz w programie Ford Motorcraft 4+.
Ostatnio edytowany przez ArteK 26 Kwi 2017, 16:52, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Regulamin IV.4.e
pan22
Nowicjusz

Auto: Skoda Octavia