REKLAMA
Witam.Chciałbym kupić samochód.Budżet jaki mam na same auto to 9000zł-9500zł.Województwa w których będę szukał samochodu to Podlaskie,Mazowieckie,Lubelskie,Warmińsko-Mazurskie,Pomorskie.Jestem z województwa Podlaskiego więc najbliżej bym miał do Mazowieckiego (Warszawa),ale inne wymienione województwa też biorę pod uwagę.Samochodem będę jeździł sam lub z dziewczyną.Auto potrzebne mi jest na dojazdy na treningi,do szkoły i jakieś dłuższe wypady w weekend lub wakacje.Do miasta mam około 25km.Sytuacja ta może się zmienić,gdyż mogę się przeprowadzić i wtedy zostaję samo miasto.Chciałbym aby autem można było bezproblemowo wyprzedzić.Pojemność silnika nad jaką myślałem to od 1.8 do 2.5.Co do typu nadwozia to może być coupe,hatchback,sedan.Auto może być 3 lub 5 drzwiowe.Jeżeli chodzi o moje własne potrzeby i wymagania co do miasta to chciałbym,aby auto miało:zamontowaną już instalację lpg,klimatyzacje (najlepiej automatyczną),elektryczne szyby z przodu i z tyłu (mogą być tylko z przodu) i inne przydatne rzeczy.Co do samochodów nad jakimi myślałem to:
Ford Mondeo mk3:1.8/2.0-Czy te 1.8 wystarczy dla mnie,czy rozglądać się bardziej za 2.0.
Honda Accord VI:1.8/2.0 z tym że w Hondzie chciałbym skórzaną tapicerkę która często występuje w 2.0,ponieważ te welurowe mi się nie podobają.
Peugeot 307:1.6/2.0
Peugeot 406 coupe:2.0
Myślałem też nad BMW e46,e39 tylko pewnie w tym budżecie same zajechane by były,Hyundai Coupe,Saab 9-5,Seat Leon,Seat Toledo.
Od niedzieli zacznę wrzucać ogłoszenia samochodów które Waszym zdanie warto by było obejrzeć.Na tę chwilę chciałbym poznać Wasze opinie za czym się rozglądać w tym budżecie.Auto kupuję na czas około 2 lat.Chciałbym aby auto nie było mułem.Samochód nie będzie garażowany,czy nie będzie to problemem dla takich aut jak np.Honda?