Ford I-MAX dla mnie super!!!

24 Cze 2007, 19:59

Oto nowy model Forda. O ile dobrze zrozumiałem, będzie niedługo produkowany na Tajwanie. Jest to nie pierwszy ciekawy model w tajwańskiej fabryce amerykańskiej marki (są jeszcze Tierra, Metrostar-Mondeo itp.).Będzie bazować na Maździe 5. Szkoda, że nie będzie go w Europie - mógłby zdobyć zwolenników i zrobic zamieszanie w minivanach. Będzie napędzany silnikiem 1999cm3/148KM, który zapewni mu przyspieszenie w granicach 10sek. do setki. Piszcie co o nim sądzicie. Mi się bardzo podoba.
Ostatnio edytowany przez Schwabschreiber, 25 Cze 2007, 09:15, edytowano w sumie 1 raz
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

24 Cze 2007, 22:52

Schwabschreiber napisał(a):... niemieckiej marki ...

:shock: A toś mnie mlody zaskoczył!!! :shock: Ja zawsze myślałem że Ford jest rodem ze Stanów Zjednoczonych Of America... A tu jednak Deutschland... :?: No to Niemcy się genialnie spisali z Mustangiem :!: No i jeszcze Econoline :!: No a za Mondeo to Niemców kocham!!!

(czy brzmiało dostatecznie sarkastycznie?)
DFireCrow

25 Cze 2007, 09:14

Fakt, pomyłka. Dzięki za jej wyłapanie i prosze o wyrozumiałość... No wiesz... Może sie to mylić, bo od zawsze Forda kojarzyłem zNiemcami... Bez wątpienia jest amerykański, lecz takie modele jak Fiesta, czy np. Galaxy niewiele maja wspólnego z Ameryką - ich ojczyzna to Niemcy. Ale nie będę tu już się rozpisywał, bo prawda leży w 100% po twojej stronie... Pomyłka i tyle.
Schwabschreiber
Początkujący

25 Cze 2007, 11:33

kawal dobrego auteczka,widac ze zostalo wlozone duzo dobrej pracy w ten samochod.moze kiedys sobie taki kupie,hmhm.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

25 Cze 2007, 17:19

misiek napisał(a):kawal dobrego auteczka,widac ze zostalo wlozone duzo dobrej pracy w ten samochod.moze kiedys sobie taki kupie,hmhm.
w każdy samochód trzeba włożyć dużo pracy:P:P:P >::pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Cze 2007, 21:40

Jak już to w stylistykę, bo tak to jest na bazie Mazdy 5... Ale stylistyka ładnie wyszła, dopasowali ja do Fordów. Bardzo podoba mi się przód.
Schwabschreiber
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

26 Cze 2007, 13:58

endrju napisał(a):
misiek napisał(a):kawal dobrego auteczka,widac ze zostalo wlozone duzo dobrej pracy w ten samochod.moze kiedys sobie taki kupie,hmhm.
w każdy samochód trzeba włożyć dużo pracy:P:P:P >::pozdrawiam::.

czy w kazdy samochod trzeba duzo pracy wlozyc to bym sie klocil :twisted: :twisted: narka,pozdrowienia dla poznania.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

18 Lip 2007, 07:33

produkcja się juz zaczęła, ale my, europejczycy możemy zapomnieć o tym aucie...
Schwabschreiber
Początkujący

18 Lip 2007, 17:52

Ładny, ładny, ale jak tak patrzę na to zdjęcie nr 1 to mi toyote corolle verso przypomina. A czy wam tez tak troszkę?
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

30 Lip 2007, 07:51

a te lampy z tyłu to lexus RX300 jest
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec