Pirat uciekał z prędkością 200 km/h

17 Lip 2007, 15:55

Pirat uciekał z prędkością 200 km/h
Cudzym samochodem i do tego bez prawa jazdy.

W niedzielę 8 lipca ok. godziny 18:00 policjanci z Komendy Powiatowej Policji w Złotoryi zauważyli samochód marki Renault Laguna, którego kierujący jechał 125 km/h na odcinku, gdzie obowiązywało ograniczenie do 40 km/h. Funkcjonariusze ruszyli w pościg za uciekającym kierowcą Renaulta. Ten ignorował dawane przez policjantów sygnały świetlne i dźwiękowe do zatrzymania. Uciekając w kierunku zjazdu legnickiego autostrady A-4, stworzył dla innych zagrożenie wyprzedzając kilkukrotnie samochody w miejscach niedozwolonych.

Ścigający policjanci wjechali za uciekającym na autostradę. Kierujący Renault gnał z prędkością, co najmniej 160, a momentami nawet 200 km/h. Funkcjonariusze wezwali do pomocy policjantów ruchu drogowego patrolujących odcinek autostrady, znajdujący się przed uciekającym. Kierujący Laguną widząc dwa radiowozy, zrezygnował z dalszej ucieczki.

Uciekinierem okazał się 22-letni mieszkaniec Bolesławca. Jak wyznał policjantom, uciekał, gdyż nie posiadał prawa jazdy ani dowodu rejestracyjnego. Policjanci ustalili, że samochód należy do innego mężczyzny, który przekazał go zatrzymanemu, by ten dokonał w nim drobnych napraw. Zatrzymany trafił do policyjnego aresztu. Teraz odpowie za stworzenie bezpośredniego niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu drogowym. Grozi mu nawet do 8 lat pozbawienia wolności. Odpowie też za jazdę bez uprawnień i nie zatrzymanie się do kontroli.

Źródło: KGP
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

19 Lip 2007, 10:46

Boże -.-To już lepiej by było jakby się zatrzymał bez tego dowodu.....Lepiej dla niego :PKurde może to głupie co teraz powiem ale też bym tak kiedyś chciał jechać 200km/h ulica policja naokolo mnie :DAle pozniej bez zadnych konsekwencji jakby mnie złapali tylko mandacik w wysokości 1 zł :DWiem że to nie do zrobienia ale chciałbym tak :D
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

28 Lip 2007, 18:02

Laguna wogole poleci 200 ? :lol:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Lip 2007, 20:47

turbojajko napisał(a):Laguna wogole poleci 200 ? :lol:
ja rozpędziłem moją Lagune 2.0 do 207km/h:):):)więc jakoś jedzie:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

28 Lip 2007, 22:53

1.4 16v bodajże poleci 210 km/h szlyszalem od kumpla .. a diesel sam nie wiem
Death Angel
Początkujący

28 Lip 2007, 22:55

Death Angel napisał(a):1.4 16v bodajże poleci 210 km/h szlyszalem od kumpla .. a diesel sam nie wiem
Laguna?? to niemożliwe chyba że po tuningu:)wogóle Laguna nie ma takiego silnika:) od 1.6 16V
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Lip 2007, 08:28

Widocznie chlopaki se sami tunningowali i im idzie 200 :lol:

Kiedys moj kumpel mial BMW 3 -ke z slinikiem 190 ps / 2,5 l benz - szla 225 nawet - ale to w koncu 190 koni :twisted:

A tu jakas laguna...
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lip 2007, 08:40

Laguna z silnikiem 1.8 poleci na pewno, wiem bo sam testowałem... Ale i tak kijowo się jeździ... Moja Veronisia spokojnie dochodzi do około 212 km/h... Jak silnik jest zdrowy i jest gdzie jechać, to zazwyczaj większym samochodem z silnikiem od 1.8 wzwyż nie powinno być problemu osiągnąć 200 km/h... No chyba że to jakiś przedpotop to wtedy gorzej :lol: Nie mówię tu o Dieslach, tymi jeszcze się nie miałem okazji bujać dla przyjemności, choć może w przyszłym roku...
DFireCrow

29 Lip 2007, 17:14

przepraszam.. 1.6 16v pomylilem z 1.4 meganki..
Death Angel
Początkujący

30 Lip 2007, 01:55

A zdarza się, to się nazywa chyba omroczność chwilowa, czy jakoś tak... Ja dziś przetestowałem i Veronisia z pełnym obciążeniem (w sensie komplet pasażerów) idzie spokojnie do 200 km/h. I nawet jedną dresiarę w Fieście ze światłami a'la Lexus żeśmy pogonili z pasa, po tym jak 10 minut zajęło jej wyprzedzenia Vana... Odgrażała się na początku (środkowy palec), ale zmiękła jej rura jak zobaczyła ile ludu w autku... A kumpel z tyłu jeszcze jej jakoś dziwnie gestykulował... Gdzieś w okolicach szyji pokazywał czy coś... :lol:
DFireCrow

30 Lip 2007, 09:44

;p.. ja masterem hindusa w mercedesie wyprzedzalem kilkakrotnie ;p albo cwaniaczka z bmw..
Death Angel
Początkujący

30 Lip 2007, 11:00

Fire a ci twoi kumple to Polacy?? czy Anglicy
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Lip 2007, 20:01

Nie no, tym razem to byli Polacy... A co :roll:
DFireCrow