Ford KA - nie chce odpalić

19 Sty 2010, 14:53

Witam mam gigantyczny problem.. :(
Posiadam Forda Ka z 98 roku.
KA nie chce odpalić ..Mianowicie, gdy probuje odplaić nie dzieje się NIC, zero duszenia, dławienia, jakiegoś ruchu, zero hałasu..Kompelnie NIC! Słychać jedynie ciche Cyknięcie, to wszystko. Dodam że wszystkie kontrolki działają i świecą normalnie, radio i lampy działają.
Samochodzik do tej pory cały czas dawał rade! Wczoraj jedził, dziś juz... :(
Czy ktoś jest mi wstanie udzielić jakichkolwiek informacji co mogło z nim stac?
Z góry bardzo dziękuje!
Vajolet
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • 20 Sty 2010, 11:11

Przyczyn może być tak wiele,że Uffff,pierwsze musisz sprawdzić czy jest iskra a potem czy paliwo dochodzi,jeśli będzie iskra a paliwo nie będzie dochodzić to zacznij od pompki paliwa!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

20 Sty 2010, 11:14

no ale on napisal ze wogole nawet nie krecil a moze aku padl??? sprawdziles to????
    kamilszczak01

20 Sty 2010, 11:23

Racja,niedopatrzenie,najprawdopodobniej akumulator padł :wink:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

20 Sty 2010, 12:47

Probowałam odpalić na kable o taty, Tata ma passata b5 wiec powinno jakoc cokolwiek ruszyć ale efektów nie było.
    Tak jak napisalam że gdy przekrecam kluczyć włacza się zapłon, czyli radio światła kontrolki wszystko działa gdy chce zapalić nic się nie dzieje oprocz tego cichego CYK CYK .
    Umowiłam się dzis u znajomego na warsztacie, z tego co opowiadałam co się stało to powiedział ze jakiś kabelek nie łapie, albo cos w stacyjce..
    Przepraszam ale ja się ledwo na tym znam :(
    Vajolet
    Nowicjusz

20 Sty 2010, 13:43

albo moze miales przebicie i ci glowny bezpiecznik siadl
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
      Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...

20 Sty 2010, 14:35

Zeby dojechac na warsztat probowalam odpalic na popych iiiiiiiiii po jakimś czasie udało się :) ruszył ale chodzi głośno, głośniej niż wcześniej. POtem probowalam jeszcze go odpalic pare razy i odpala ale jest duzą róznica w hałasie. Pan mi powiedział ze mogą to być szczotki ?
    Vajolet
    Nowicjusz

20 Sty 2010, 15:30

na to wychodzi ze albo stacyjka albo rozrusznik uszkodzony. Ale czemu glosniej chodzi??? ciekawe?? ale ze sllnik glosniej chodzi czy wydech??
    kamilszczak01

20 Sty 2010, 15:47

Wyjdaie mi się ze silnik, jest duza roznica w hałasie, chodzi głosniej i tak jakby ciezko mu to szło. Stawiam na rozrusznik i na te szczotki.
    Vajolet
    Nowicjusz

24 Sty 2010, 11:16

Witam,

I jak to się skończyło - jaka przyczyna?????

Pytam bo dziś zaistniała u mnie identyczna sytuacja - objawy w 100% identyczne :neutral:

Odpisz proszę bo muszę coś z nim dziś wykombinować
    ja212
    Nowicjusz

Miejscowość: Kielce