Ford ka - nie mogę otworzyć maski sama;-(

03 Paź 2010, 19:22

W moim nowym starym fordzie ka znalazłam kolejny problem. Nie mogę sama otworzyć maski samochodu - tej klapy nad silnikiem. Czytałam posty w tej sprawie i jak widzę bez drugiej osoby, która dociska maskę nie da rady;-( Czy nie ma jakiegoś sposobu bym sama dała sobie z tym radę? Jakiś "sposób", "patent"..? W dwie osoby to idzie - ja dociskam, a druga osoba podnosi ten "cośtam" pod kierownicą. No i odskakuje. Ale dziś sama chciałam to zrobić i nie da rady. Podłożyłam jakąś śrubę, ale to nic nie dało. Macie może na to jakiś sposób..? Starzy kierowcy;-) ...???

[ Dodano: 4 Październik 2010, 21:10 ]
no i nie mam odpowiedzi;-(
hmmm... jak sama coś wymyślę to Wam podpowiem!
wielkie dzięki;-(
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna

19 Paź 2010, 23:12

Zamek,linka do ustawienia.Ewentualnie pomoże nasmarowanie,użycie np wd40 przy zamku
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
    Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...