Ford Fiesta, naklejka "PL" na tylnim zderzaku.

18 Paź 2010, 19:38

Witam,

Od pewnego czasu zauważyłem, że nadruk na naklejce uprawniającej samochód do jazdy za granicą całkiem wyblakł. Niegdyś w kolorze czarnym, zrobiła się kompletnie biała. Wygląda to conajmniej brzydko, a jako że znajduje się ona w widocznym miejscu (tylni zderzak) postanowiłem coś z nią zrobić. Boje się ją zedrzeć (co w sumie nie byłoby takie łatwe), bo pod spodem naklejki może kryć sie inny odcień lakieru (naklejka ma parenaście lat). Rozmyślałem również nad naklejeniem nowej na starą, choć chciałbym, by wyglądało to jak najbardziej estetycznie. Tu rodzi się moje pytanie - Czy miał ktoś kiedyś podobną sytuację? A jeśli nawet, to czym to zedrzeć nienaruszając lakieru?

Pozdrawiam,
Kasper
akacasp3r
Nowicjusz

Miejscowość: Bochnia

18 Paź 2010, 20:11

akacasp3r napisał(a):A jeśli nawet, to czym to zedrzeć nienaruszając lakieru

Podgrzej zwykłą suszarką do włosów... :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 faktów na temat programu ogniw paliwowych Hyundaia
    Do końca 2015 roku na europejskich drogach pojawi się 250 egzemplarzy modelu Hyundai ix35 Fuel Cell napędzanego ogniwami paliwowymi. Do końca 2015 roku do europejskich klientów trafi 250 egzemplarzy modelu Hyundai ...
    Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...