Ford Mondeo 1.6 benzyna+gaz

24 Lut 2011, 10:12

pali bardzo duzo gazu 15l na setke oraz 14 l benzyny czy to moze byc uszkodzona sonda lambda
Miro666
Nowicjusz

Miejscowość: kielce

24 Lut 2011, 11:53

Najprędzej podłącz pod kompa ale wskazania na sondę lambda, jeżeli nie ma innych dolegliwości i jeździ normalnie.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

26 Lut 2011, 20:32

po 1 Ford nie toleruje gazu
po 2 nie zmniejszysz spalania w tym modelu on juz tak ma ja tez mam takiego i benzynki pali 10l niestety pojemnosc silnika niedopasowana do wagi auta
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

27 Lut 2011, 13:10

kamilszczak00 napisał(a):po 1 Ford nie toleruje gazu
po 2 nie zmniejszysz spalania w tym modelu on juz tak ma ja tez mam takiego i benzynki pali 10l niestety pojemnosc silnika niedopasowana do wagi auta

To listonosz u nas ma chyba kosmiczną wersję mondeo kombi bo pali mu 10-12litrów LPG i ma na cyferblacie ponad 400tkm.
Poza tym jaka różnica pomiędzy spalaniem LPG a paliwa? 1 litr co mieści się w normie iż zawsze gazu auto może spalić do 10% więcej niż benzyny
Problem że pali 14 benzyny i tu trzeba szukać usterki bo powinien mieścić się w 10 litrach.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

27 Lut 2011, 13:47

arciasty napisał(a): Problem że pali 14 benzyny i tu trzeba szukać usterki bo powinien mieścić się w 10 litrach.

chyba jak bedziesz jezdzil do 80 czlowieku powiedz jezdziles kiedys takim mondeo?? nawet silnik ze skrzynia jest zle zsynchronizowany bo juz przy 70 km/h trzeba bic 5 bieg bo wyje a nawet poczytaj sobie fora na temat tego auta i wtedy mozesz sie wypowiadac jak bedziesz mial jakies pojecie na temat tego auta Pozdrawiam

[ Dodano: 27 Luty 2011, 12:50 ]
oczywiscie caly czas mowie o gazie bo co do benzyny to jest stanowczo za duzo kiedy wymieniales filtr powietrza??? jak juz dawno to wymien a zobaczysz ze efekt bedzie no ale tu jeszcze cos masz nie tak
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powody, dla których warto kupić samochód klasy premium
    Kosztują więcej, ale oferują sporo w zamian. Auta luksusowe zapewniają prestiż, bardzo wysoki komfort i przyjemność z jazdy. Ich właściciele mogą także spodziewać się wyjątkowego traktowania w salonach i autoryzowanych serwisach ...