Ford mondeo 2.0 '99 gaz

05 Gru 2008, 02:30

Witam ,zamierzam kupić Mondeo 2.0 '99 z sekwencyjną instalacją gazową. Jeśli ktoś ma lub miał takie autko to bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice Nowego Sącza

05 Gru 2008, 13:33

Nie wiem jak na sekwencji (pewnie lepiej) ale na mieszalnikowych instalacjach te silniki dziwnie jeżdżą, przynajmniej na przykładzie tych których spotkałem. Po za tym te silniki niezbyt znoszą gazoline. Ale tez nie jest powiedziane że pod żadnym pozorem nie można zakładać do nich LPG bo jeździ takich nawet sporo. Przy dbaniu i fachowym serwisowaniu mysle że nie powinno być żle.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

06 Gru 2008, 15:00

Zakładaj śmialo.Dobra instalacja i dobry warsztat i autko bedzie śmigać aż miło....WIele kontrowersji w fordach,wzbudzaja zawory i ich gniazda.
Zalecam zamontowanie sysytemu lubryfikacji gniazd i zaworów (flash lube).Koszt nie wielki a będziesz jeździł z czystym sumienie. :wink:
Pozdrawiam
Tomasz P.
Unusual
Nowicjusz

Miejscowość: Ok Katowic

06 Gru 2008, 15:50

Dziękuję za porady i proszę o jeszcze :)
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Sty 2009, 16:14

Kupiłem Mondeo 2.0 Ghia z 2000r. Przejechałem ok. 1400 km. autko spala w trasie 7.2 l , przy raczej spokojnej jeździe , wiec zastanowię się jeszcze nad założeniem gazu. Pozdrawiam kierowców Mondeo :)
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...