Ford mondeo czujnik temperatury zewnętrznej centralny zamek

26 Gru 2009, 22:22

Witam.Nie dawno kupiłem forda Mondeo z 2003 roku.Mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej.Jak zapalę silnik to temperaturę pokazuje aktualną jaka jest na zewnątrz,a po przejechaniu pewnego odcinka kontrolka zaczyna świecić na czerwono a na wyświetlaczu pokazują się trzy kreski.Wymieniłem czujnik na nowy ale po miesiącu zaczęło robić to samo.Nie wiem czy to jest wina komputera?. Mam też problem z centralnym zamkiem,w czasie jazdy zamykają się wszystkie zamki.Dwa razy zostawiłem samochód z zapalonym silnikiem i sam się zamkną.Czasami jak jadę silnik przy przyśpieszaniu ma takie coś jakby przerywał.ale po chwili normalnie pracuje.Aha jeszcze jedno pytanko?,czy czujnik temperatury zewnętrznej ma wpływ na ogrzewanie i klimatyzację?.Jeżeli ktoś coś wie na te problemy z góry dziękuję.Mój e-mail [email widoczny po zalogowaniu]
JAN67
Nowicjusz

Miejscowość: Przeworsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
      Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...