Polonez Caro - strzela we wtrysku

25 Gru 2009, 20:13

Mam mały problem z moim polonezem caro z 1996r a mianowicie na benzynie kiedy go zapale wkręca się na wysokie obroty 2-3tyś i nie spada nawet gdy się rozgrzeje i nie raz się zdarza na gazie jak i na benzynie na małych obrotach przy dodawaniu gazu strzela w filtr powietrza ostatnio zauważyłem że jest przebicie na przewodach od świec i zmieniłem je ale nadal strzela i nie mam pomysłu od czego takie wysokie obroty na benzynie a jak chodzi na gazie jest dobrze i nie łapie takich obrotów. Jeśli ktoś może mi doradzić był bym wdzięczny, a i jeszcze jedno jak silnik trochę popracuje to załącza się lampka CHECK ENGIN taka czerwona.
Ostatnio edytowany przez Garfildxx, 26 Gru 2009, 19:55, edytowano w sumie 1 raz
Garfildxx
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 26 Gru 2009, 00:07

Czyli masz tam jak się nie mylę wtrysk Abimexa?Jeżeli tak,to odczytaj kod błędy za pomocą lampki i napisz jaki to jest.Wtedy będziemy myśleć co dalej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

26 Gru 2009, 09:47

Tak raczej jest to wtrysk Abimexa. Jeśli byś mógłbyś mi powiedzieć troszkę dokładniej jak odczytać ten kod błędu byłbym bardzo wdzięczny.
    Garfildxx
    Nowicjusz

26 Gru 2009, 12:22

A szukać to już się nie chce?Nie ma googli?
    Na wyłączonym zapłonie mostkujesz piny A i B w gnieździe daignostycznym,włączasz stacyjkę(nie uruchamiając silnika) i kontrolka silnika zacznie ci migać.Jako pierwszy 3 razy wymiga ci kod 12.Jest to normalne.Kod 12 jest migany tak - 3 szybkie mignięcia,2 sekundy przerwy i dwa krótkie mignięcia.Przerwa 3 sekundy i znowu kod 12 się powtórzy.Wymogaj jaki błąd masz i napisz.Nie pomyl się z pinami w gnieździe diagnostycznym.Jak masz Abimexa,to gniazdo jest 10 pinowe.W boschu jest 3 pinowe i tam nie da się nic wymigać.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Gru 2009, 09:03

Dobra Ale dziś to już tego nie sprawdzę ale w poniedziałek będę miał czas to zobaczę
    Garfildxx
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV Pajero Sport będzie produkowany na Kałudze w Rosji
      Przedstawiciele firmy Mitsubishi Motors Corporation (MMC) poinformowali o rozpoczęciu produkcji średniej wielkości SUV-a Pajero Sport w zakładach PCMA Rus w Kałudze. Fabryka ta stanowi współwłasność grupy PSA Peugeot ...