Polonez Caro - strzela we wtrysku

25 Gru 2009, 20:13

Mam mały problem z moim polonezem caro z 1996r a mianowicie na benzynie kiedy go zapale wkręca się na wysokie obroty 2-3tyś i nie spada nawet gdy się rozgrzeje i nie raz się zdarza na gazie jak i na benzynie na małych obrotach przy dodawaniu gazu strzela w filtr powietrza ostatnio zauważyłem że jest przebicie na przewodach od świec i zmieniłem je ale nadal strzela i nie mam pomysłu od czego takie wysokie obroty na benzynie a jak chodzi na gazie jest dobrze i nie łapie takich obrotów. Jeśli ktoś może mi doradzić był bym wdzięczny, a i jeszcze jedno jak silnik trochę popracuje to załącza się lampka CHECK ENGIN taka czerwona.
Ostatnio edytowany przez Garfildxx, 26 Gru 2009, 19:55, edytowano w sumie 1 raz
Garfildxx
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 26 Gru 2009, 00:07

Czyli masz tam jak się nie mylę wtrysk Abimexa?Jeżeli tak,to odczytaj kod błędy za pomocą lampki i napisz jaki to jest.Wtedy będziemy myśleć co dalej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

26 Gru 2009, 09:47

Tak raczej jest to wtrysk Abimexa. Jeśli byś mógłbyś mi powiedzieć troszkę dokładniej jak odczytać ten kod błędu byłbym bardzo wdzięczny.
    Garfildxx
    Nowicjusz

26 Gru 2009, 12:22

A szukać to już się nie chce?Nie ma googli?
    Na wyłączonym zapłonie mostkujesz piny A i B w gnieździe daignostycznym,włączasz stacyjkę(nie uruchamiając silnika) i kontrolka silnika zacznie ci migać.Jako pierwszy 3 razy wymiga ci kod 12.Jest to normalne.Kod 12 jest migany tak - 3 szybkie mignięcia,2 sekundy przerwy i dwa krótkie mignięcia.Przerwa 3 sekundy i znowu kod 12 się powtórzy.Wymogaj jaki błąd masz i napisz.Nie pomyl się z pinami w gnieździe diagnostycznym.Jak masz Abimexa,to gniazdo jest 10 pinowe.W boschu jest 3 pinowe i tam nie da się nic wymigać.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Gru 2009, 09:03

Dobra Ale dziś to już tego nie sprawdzę ale w poniedziałek będę miał czas to zobaczę
    Garfildxx
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
      Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...