Ford mondeo mk1 1.8 16v zafalują obroty i gaśnie

04 Wrz 2009, 19:03

witam
Mam problem z moim fordem mk1 1.8 16 V. Przy dojezdzie do świateł silnik przez jakiś czas trzyma obroty a potem gaśnie. Po pojawieniu się objawów ciągle się powtarzają.
PROSZE O PORADĘ NIE CHCĘ WYDAWAĆ NIEPOTRZEBNIE KASY. OD JAKIEGOŚ CZASU SYTUACJA POWTARZA SIĘ CZĘSTO. WYCZYŚCIŁEM PRZEPUSTNICĘ NIC NIE POMAGA..
ADAM
ADASI_AS
Nowicjusz

Miejscowość: WARSZAWA

04 Wrz 2009, 20:00

a jak wygląda filtr powietrza ?? i może go z diagnozuj na komputerze ale to już na warsztacie jakimś ... Chodzi na wszystkie cylindry ?? :neutral:
LakiiLu
Nowicjusz

Miejscowość: Racibórz

05 Mar 2010, 23:24

ADASI_AS napisał(a):witam
Mam problem z moim fordem mk1 1.8 16 V. Przy dojezdzie do świateł silnik przez jakiś czas trzyma obroty a potem gaśnie. Po pojawieniu się objawów ciągle się powtarzają.
PROSZE O PORADĘ NIE CHCĘ WYDAWAĆ NIEPOTRZEBNIE KASY. OD JAKIEGOŚ CZASU SYTUACJA POWTARZA SIĘ CZĘSTO. WYCZYŚCIŁEM PRZEPUSTNICĘ NIC NIE POMAGA..

Witam,odnośnie Twojego postu mam identyczny problem, tzn.obroty spadają i podnoszą się przy hamowaniu.Bardzo proszę o radę jaka była u Ciebie przyczyna.Pozdrawiam.Pilne!!
andzia1506
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

11 Wrz 2010, 11:10

zobaczcie do czujnika prędkości,czujnika ciśnienia płynu w układzie wspomagania,albo po prostu wystarczy zresetować komputer tak jak u mnie.......
nowy
momdeo1818
Nowicjusz

Miejscowość: siedlce

18 Wrz 2010, 16:39

kolego a jak wyglada u ciebie sprawa z silniczkiem krokowym moze przez niego masz te problemy bo z tego co sie orietuje to wlasnie silnik krokowy odpowiada za utrzymanie obrotow na stalym poziomie
terrorizer84
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

18 Wrz 2010, 20:20

terrorizer84 napisał(a):kolego a jak wyglada u ciebie sprawa z silniczkiem krokowym moze przez niego masz te problemy bo z tego co sie orietuje to wlasnie silnik krokowy odpowiada za utrzymanie obrotow na stalym poziomie

Zgadza się ale nie tylko sam silniczek.
Sprawdź wszystkie przewody od podciśnienia - tez miałem taki problem i winny był peknięty trójnik i przez to obroty falowały.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...