Ford Mondeo MK2 V6, automatyczna skrz. biegów a polepszacze.

18 Sty 2010, 18:36

Witam.
Na midparts.com.pl podają różne dodatki do auta i też do ASB ?
Ciekawi mne czy ktoś z asb próbował tych dodatków i czy pomogło ?
Dodatek jaki reklamują do asb to: Smart Blend TITANIUM.
Proszę o doświadczenia w temacie, pozdrawiam. :?:
Ostatnio edytowany przez automondek2 V6, 20 Sty 2010, 00:49, edytowano w sumie 1 raz
automondek2 V6
Nowicjusz

Miejscowość: Centrum
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • 18 Sty 2010, 22:02

Midparts zawsze radzi szczerze,zmniejszenie tarcia o tyle procent powoduje obniżenie temperatury oleju przekładni a tym samym wydłuża żywotność o przynajmniej 100%.Zastosowanie dodatkowej chłodnicy oleju powoduje obniżenie temperatury oleju o ok.15 st.C wydłużając tym samym znacznie żywotność ASB.Gdybym nie miał skrzyni z lekkim wyciekiem wlałbym ten specyfik natychmiast :!: Uważam ,że każdy kto ma auto z ASB powinien obowiązkowo znać termin MIDPARTS,tym ludziom chociaż zajmują się także naprawami skrzyń ASB zależy na tym by te skrzynie służyły nam jak najdłużej ,w przeciwieństwie do producentów! Jeśli w ofercie swej ma ten specyfik MIDPARTS to musi to być skuteczne,czytałem o tym specyfiku już rok temu.Ja zastosowałem tylko raz profesjonalny dodatek firmy STP ,od razu poczułem inną pracę skrzyni biegów,niestety wyciek pomógł pozbyć się tego środka z czasem :sad: Zauważysz inną pracę przekładni zwłaszcza latem :!: Jeśli masz hak i holujesz przyczepy czasami ,to pomyśl także o dodatkowej chłodnicy oleju :wink:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

20 Sty 2010, 12:12

Witam.
    Dzięki Phantom,dobrze jest przeczytać pochlebną opinie o firmie.
    Moje auto miało odłączane klemy i może coś się rozrugulowało i skrzynia przestała płynnie przerzucać biegi, a dodatki jak TITANIUM swoją ścieżką,prawda ?
    Proszę o doświadczenia w temacie ASB,pozdrawiam.

[ Dodano: Pią Sty 22, 2010 08:32 ]
    Witam Forumowiczów,szczególnie Tych z ASB. Sądziłem,iż większe będzie poruszenie n/t dodatku "TITANIUM' oferowanego przez midparts.com.pl .
    Czy był stosowany, czy czuć poprawę przerzucania biegów i tak ogólnie na temat Automatycznych Skrzyń Biegów jak sobie radzimy z problemami? Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 17:05 ]
    Witam Forumowiczów kolejny raz i dalej nie widzę, aby ktoś zabrał głos na temat
    Dodatku TITANIUM do Automatów. Czyżby ludzie tego nie używali czy co ? :roll:
    automondek2 V6
    Nowicjusz

Miejscowość: Centrum
    Prawo jazdy: 01 01 2001