Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PhantomASA1 napisał(a):Trochę?!Może być więcejNastępca czyli Mondeo III albo mk 4 po waszemu wykosił wszystkie bryki włącznie z AUDI A4 oraz Mercedesem C na czele
No ale my o mk 3,uwaga na rdzę na rantach drzwi,stan łaczników stabilizatora oraz poduszek tylnego zawieszenia,pamiętaj że Ford daje gwarancję 12 letnią na perforację nadwozia ale warunek jest jeden czyli coroczny przegląd nadwozia w ASO Forda(koszt 40 zł
)Wszystkie silniki mają łańcuchy rozrzadu ,silniki TDDi posiadają wtrysk bezpośredni ale z rotacyjną pompą paliwa
,bardzo ważne
Nigdy nie ciągnąć na maksa,silniki Diesla tego nie lubią(chyba wszystkie),zawieszenie sztywno zestrojone ,pewnie się prowadzi,precyzyjny układ kierowniczy ,to dość zaawansowane technicznie auto lubiące z tego powodu Fachowców.Samochod wyżej notowany i lepszy od Hondy Accord chociażby.
pirlo333 napisał(a):Nie wiem czemu się upierasz przy swoim błędnym przekonaniu z tym mk3 mk4, poczytaj sobie jakieś fora forda albo chociażby wikipedie polską lub zagraniczną a przekonasz się że nie masz racji. Nawiasem mówiąc jak czytam twoje wypowiedzi mam nieodparte wrażenie że masz bogatą prasę motoryzacyjną i przepisujesz tu kawałki artykułów.
PhantomASA1 napisał(a):Dotąd powstały 3 generacje Forda Mondeo a nie 4 ,niefachowe informacje na innych forach mnie nie interesują ,facelifting w postaci zmiany świateł mnie nie interesuje ! [...]
czarls76 napisał(a):witam,
Najnowsza generacja mondeo, to generacja IV .
Generacja III przeszła tzw. facelifting na przełomie lat 2003/2004.
Pomykam Mondeo MKIII 2.5 V6 z 2003 roku i trochę się tym tematem interesowałem.
pozdrawiam,
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD