REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bardzo prawdopodobne że to problem na maglownicy.Miro12 napisał(a):Od pewnego czasu zaczęły pojawiać się stuki na nierównościach, szczególnie tylko przy wolnej jeździe. Przy krótkich ruchach kierownicą na postoju, również jest to słyszalne.
Bardzo rzadko jest to spowodowane maglownica ale zdarzają się takie przypadki. Sprawdź jednak w pierwszej kolejności wyważenie kół i tarcze hamulcowe czy nie są lekko zwichrowane.Miro12 napisał(a):Przy większych prędkościach pojawia się bicie na kierownicy ale spróbuję to sprawdzić jadąc na wulkanizację czy to zbieg okoliczności i źle wywarzone koła, czy też jednak kolejny objaw.
Rokiko napisał(a):Bardzo rzadko jest to spowodowane maglownica ale zdarzają się takie przypadki. Sprawdź jednak w pierwszej kolejności wyważenie kół i tarcze hamulcowe czy nie są lekko zwichrowane.
Na odległość nie powiem Ci co to może być w 100%.No cóż stacja diagnostyczna nie jest tu nic winna ale ludzie....Nie ma sensu tego tematu jątrzyć......Miro12 napisał(a):Chociaż dziwię się, że na stacji diagnostycznej nie wyszło to.
Ta upierdliwość występuje tylko przy hamowaniu.....Rokiko napisał(a):i tarcze hamulcowe czy nie są lekko zwichrowane.
Sorrrrry....nie czytałem tego dokładnie......Ten objaw może dotyczyć łożysk górnych amorków przód.Wystarczy ręką spróbować skręcać koło i obserwować czy sprężyna kręci się normalnie czy ma drgania.....Miro12 napisał(a):Przy krótkich ruchach kierownicą na postoju, również jest to słyszalne.
Zrób tak jak pisałem wcześniej.Sprawdz tulejki drązka stabilizatora.......Miro12 napisał(a):Jedynie nadal pozostały delikatne głuche stoki na nierównościach i to nie zawsze.
Migi60 napisał(a):Zrób tak jak pisałem wcześniej.Sprawdz tulejki drązka stabilizatora.......