Ford mustang 20-30 tys.

08 Maj 2013, 23:37

Witam wszystkich, mam zamiar zakupić forda mustanga z rocznika do 1975 roku. Cena 20-30 tysięcy, +/- 2 000. Znalazłem parę ofert, co myślicie? I czy warto w ogóle myśleć o tym samochodzie jako pierwszy samochód? Narazie jeżdżę samochodem ojca i mam zamiar zakupić pierwszy samochód, jestem zagorzałym fanem klasyków i najbardziej do gustu mi przypadł właśnie mustang. Zbieram na niego od paru ładnych lat :)

[link do AutoScout24 wygasł]

[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]

Na różne oferty z innych stron lub ściąganie ze stanów jestem otwarty, jednak proszę o konkrety ;)

Oczywiście odrestaurowaniem od zewnątrz lub ponownym lakierowaniem będę musiał zająć się samemu ;]

Jeszcze z racji tego, że te samochody spalają mnóstwo benzyny, mam zamiar na przyszłość dorobić LPG, czy to dobry pomysł? Będzie ciężko wszystko zrobić, jednak dla chcącego nic trudnego! Już jednego volkswagena T3 odrestaurowałem z kolegą, kiedy byłem nastolatkiem :)

Z góry dzięki za pomoc !
Rajlor
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

08 Maj 2013, 23:52

Mam wrażenie że już gdzieś odpowiedziałem na ten temat...
Ale ok. Raz jeszcze. Jeśli lubisz klasyki i Cię na to stać to czemu nie... Części to będziesz musiał ściągać z USA. Ja bym Ci w ogóle polecił ściągnąć to auto z USA... Tyle że to pali jak smok... JEŻELI CIĘ NA TO STAĆ I O TYM MARZYSZ TO NA CO CZEKASZ? JEŻELI CIĘ STAĆ!!! Tylko pamiętaj że utrzymanie tego samochodu to bardzo duże pieniądze - renowacja/naprawy, koszmarne spalanie, ubezpieczenie... To nie będzie mały hajsik...
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

09 Maj 2013, 16:12

Najwiekszy problem finansowy bedzie przy renowacji, później już wielkiego bólu nie ma. Co do spalania wszystko zalezy od tego co bedzie pod maską i do czego bedzie auto. Moze być 17l a może być 25l . Ogólnie fajny pomysł.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...