Witam ponownie,
Importem z USA zajmuję się od 16 lat. Przez pierwsze 3 osobiście byłem z pozycji importera mając Plac w Warszawie na ul. Modlińskiej dokładnie na przeciwko VTG Tunning. Import bazował na zakupie aut w ciemno i tak też to się odbywa do dnia dzisiejszego.
To z czym Pan się spotkał na otomoto mnie nie dziwi bo tak to się właśnie odbywa a wszystko przez nasze przepisy. Opłacalność importu na Firmę i dalsza odsprzedaż obiązając osobę prywatną VAT 23 % to chore. Jedyna Możliwość aby zyskać na aucie z USA to zakup w Ciemno ale nie mam na myśli zakykania oczu i klikania bez opamiętania bo tak kupimy auto dobre lub złom.
Jeżeli trafia Pan na uczciwego importera,który zweryfikuje chistorię pochodzenia pojazdu, ilość właścicieli oraz kto sprzedaje auto wtedy wyjazd do USA to strata pieniędzy ponieważ na aukcji nie ma Pan dostępu do takcih informaci ani kto jest sprzedającym ani co jest w środku pod pokrywą silnika.
Pański wyjazd ma sens jeżeli chce Pan kupić Auto nie uszkodzone od osoby prywatnej - też proszę zwracać uwagę na rodzaj tytułu własności.
Ja codziennie mam kontakt z 10-20 osobami , którym licytuję auta i jeżeli zechciał by Pan się spotkać z którymś z moich klientów tak tylko na kawę porozmawiać zobaczyć to z ich strony chętnie znajdę kogoś z okolicy Pańskiego miejscsa zamieszkania.
Jeżeli zdecyduje się Pan na wyjazd - i zakupi Pan auto na własna rękę - bardzo chętnie pomogę w transporcie po USA oraz wysyłce, odprawie i dalej dostarczę pod dom.
Koszt wysyłki z USA - Chicago 850$, Newark 750$, Charleston 850, LA 1200$
pozdrawiam
Marek Witkowski
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.