Ford Mustang 2015/16 5.0 V8 koszty uszkodzony

17 Lut 2018, 17:58

Witam.
Mam pytanie jaki potrzebny jest budżet aby kupić Ford Mustang z rocznika 15/16/17 uszkodzony nie dużo mam na myśli zderzak,błotnik,lampa coś koło tego o pojemności 5.0 V8.
Jakie są koszty opłacenia akcyzy i ewentualnych kosztów transportu,nie mówię o pośrednikach bo to oszuści - mam na myśli oferty tylko z pierwszej ręki.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

18 Lut 2018, 18:50

Witam,

nie ma jednej ceny - to sa licytacje. Załóż konto na www.iaai.com oraz www.copart.com i możesz obserwować aukcje na żywo - to nic nie kosztuje wtedy widzisz co i za ile idzie. Jak będziesz gotowy to daj znać i kupimy auto wskazane przez Ciebie do Kwoty wskazanej przez Ciebie jeżeli potwierdzimy , że wcześniej nie miał żadnych wypadków a dokumenty pozwolą na rejestrację.

Co do cytuje"nie mówię o pośrednikach bo to oszuści - mam na myśli oferty tylko z pierwszej ręki" Co masz na myśli z pierwszej ręki ?

Będę śledził temat aby móc odpowiedzieć najlepiej jak się da - zapraszam do zadawania pytań. Mam nadzieję pomóc. PS. Mustang GT nie jest tani w USA taki lekko rozbity kosztuje nie małe pieniądze. Jak chcesz mogę kiedyś poprzez TeamViewer zalogować się na moje konta na twoim komputerze aby pokazać ceny jakie ja płaciłem za GT w ostatnich 6 miesiącach. Ale to tylko w weekend ze względu na różnicę czasową oraz nawał pracy w tygodniu.
Pozdrawiam serdecznie
Marek Witkowski
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2018, 19:38

zdaje sobie sprawę ile to kosztuje,mówiąc z pierwszej ręki mam na myśli pierwszego właściciela a nie kolejkę handlarzy z Polski stojących w kolejce żeby go kupić i sprzedać z życiowym zyskiem..
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2018, 19:49

Witam,

źle Pan określił pochodzenie pojazdu stąd moje Pytanie. Nie kupi Pan auta uszkodzonego od pierwszego właściciela ale kupi Pan za pośrednictwem aukcji auto z Firmy ubezpieczeniowej po pierwszym właścicielu. Tak to dokładnie należy nazwać i w tym mogę pomóc po to jest weryfikowana historia pochodzenia pojazdu.

Oczywiście , że jest to dla Pana taniej ale nie każdy ma odwagę dlatego właśnie na rynku są importerzy, którzy zamrażają swoje pieniądze na kilka miesięcy : zakup, koszta obsługi, transporty, odprawy VAT cło akcyza i nie rozumiem skąd w Panu tyle negatywnych emocji. To tak jak byśmy otwierali piekarnię aby codzienie mieć świerzy chleb ? Ale nie o kosztach pośredników jest ten post.

Jeżeli posiada Pan działalność gospodarczą może Pan założyć konto na IAA oraz Copart i sam dokonać zakupu natomiast sam odbiór z Aukcji oraz wysyłkę zlecić takiej Firmie jak moja. Jest to najtańsza opcja, której osobiście nie polecam aby nie kupić gniota klepanego na szybka sprzedaż.

Wiem , że na rynku są różne stawki prowizyjne dlatego zaznaczę, że gdyby się Pan zdecydował realizować zakup ze mną, moja prowizja to 1500 zl. Netto.

Jestem do dyspozycji na ogólnym Forum lub Priv do dalszej dyskusji.

Marek Witkowski
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

20 Lut 2018, 22:19

mam pytanie od kiedy Pan zajmuje sie swoich fachem? moje negatywne emocje wynikaja z ogromnego doswiadczenia na polu handlu samochody/czesci samochodowe i wiem co i jak z czym sie je :) kiedys zadzownilem z ciekawosci pod numer telefonu ktory byl podany w ogloszeniu samochodu na otomoto i spotkalem sie z dziwna sytuacj mianowicie zacytuje tutaj czlowieka ktory odebral telefon i powiedzial:

"musi Pan wplacic 90tysiecy zlotych i samochod przyjdzie wtedy do Polski" wiec wiem juz co jest sprzedawane na otomoto samochody ktorych nie ma w Polsce poprzez posrednikow no ale chyba nikt nie jest normalny aby wplacac taka kwote pieniedzy na tzw "slowo" zadna umowa nie jest w stanie zagwarantowac mi bezpieczenstwa.
Mam mozliwosc wybrania sie do USA i kupna na miejscu samochodu jednak chce poprostu dopytac jakie sa mozliwe koszta podane w miare realnie za pojazd jak w tytule tematu.
Chcialbym zadac kolejne pytanie dlaczego prywatni importerzy czy tez posrednicy sprzedaja na ogloszeniach samochdy ktore sa poza granicami naszego kraju ?? Odpowiedz jest chyba jednoznaczna...
Uznaje nasza dyskusje za prowadzona z kultura wiec zapraszam Pana do wypowiedzi.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Lut 2018, 03:49

Witam ponownie,

Importem z USA zajmuję się od 16 lat. Przez pierwsze 3 osobiście byłem z pozycji importera mając Plac w Warszawie na ul. Modlińskiej dokładnie na przeciwko VTG Tunning. Import bazował na zakupie aut w ciemno i tak też to się odbywa do dnia dzisiejszego.

To z czym Pan się spotkał na otomoto mnie nie dziwi bo tak to się właśnie odbywa a wszystko przez nasze przepisy. Opłacalność importu na Firmę i dalsza odsprzedaż obiązając osobę prywatną VAT 23 % to chore. Jedyna Możliwość aby zyskać na aucie z USA to zakup w Ciemno ale nie mam na myśli zakykania oczu i klikania bez opamiętania bo tak kupimy auto dobre lub złom.

Jeżeli trafia Pan na uczciwego importera,który zweryfikuje chistorię pochodzenia pojazdu, ilość właścicieli oraz kto sprzedaje auto wtedy wyjazd do USA to strata pieniędzy ponieważ na aukcji nie ma Pan dostępu do takcih informaci ani kto jest sprzedającym ani co jest w środku pod pokrywą silnika.

Pański wyjazd ma sens jeżeli chce Pan kupić Auto nie uszkodzone od osoby prywatnej - też proszę zwracać uwagę na rodzaj tytułu własności.

Ja codziennie mam kontakt z 10-20 osobami , którym licytuję auta i jeżeli zechciał by Pan się spotkać z którymś z moich klientów tak tylko na kawę porozmawiać zobaczyć to z ich strony chętnie znajdę kogoś z okolicy Pańskiego miejscsa zamieszkania.

Jeżeli zdecyduje się Pan na wyjazd - i zakupi Pan auto na własna rękę - bardzo chętnie pomogę w transporcie po USA oraz wysyłce, odprawie i dalej dostarczę pod dom.

Koszt wysyłki z USA - Chicago 850$, Newark 750$, Charleston 850, LA 1200$

pozdrawiam
Marek Witkowski
:ok:
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...

21 Lut 2018, 18:45

Okey rozumiem - nie wnikam w to ile zarabiaja importerzy lub posrednicy to zrozumiale ze kazdy czyms sie zajmuje i nikt nie jest organizacja dobroczynna z czegos trzeba przeciez zyc,no ale taki precedens jak to co opisywalem pozywej to skandal uwazam,jest to zarabianie na nie wlasnych pieniadzach ja kupujac samochod za granica musze go kupic zeby potem odsprzedac i cos zarobic i nikogo nie interesuje to ile zaplacilem chociaz coraz czesciej sie to zdaza.Czlowiek ktorego opisywana sytuacja dotyczy to zwykly cwaniak,chce sprzedac samochod nie kupujac go i nie inwestujac swoich pieniedzy w ten sposob unikajac ryzyka straty..
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Lut 2018, 18:49

co ma Pan na mysli mowiac rodzaj tytulu wlasnosci?
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Lut 2018, 19:09

co Pan powie na te dwie oferty??

https://www.copart.com/pl/lot/51180017

https://www.copart.com/pl/lot/25024578

jesli chce dzisiaj zakupic taki samochod dajmy na to w tym momencie to rejestruje konto na stornie i nastepnie kup teraz.

Cena kup teraz jednego egzemplarza wynosi 8.200$ a drugiego 4.550$ tak? i wplacajac te pieniazki samochod bedzie moj?
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Lut 2018, 22:57

Prosze być czujnym nie zawsze Clean title oznacza ze auto jest bezwypadkowe. Nigdy prosze nie kupowac auta z USA bez Historii Carfax !!!
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

21 Lut 2018, 23:01

Trochę się gubię w tym wszystkim. Pisze Pan o aucie 5.0 a wysyła 3.7 ale ok rozumiem , że chodzi Panu nie o zakup tego auta lecz czy jeżeli kliknie Pan Buy now to na tym się kończy ? Otóż nie. Jeżeli kliknie Pan buy now w link https://www.copart.com/pl/lot/51180017 to dojdzie Panu opłata aukcyjna oraz często podatki. Jeżeli ja kliknę buy now to tylko Aukcyjne Fee ( możliwie najniższe bo jestem dealerem a są 2 rodzaje fee ) Po 2gie auto jest z 2014 r. i nie ma Pan pewności czy w 2015 nie był walnięty przodem itp. itd. Generalnie proszę nie wychodzić za bardzo przed szereg bo może Pan się grubo sparzyć tą samodzielnością lecz na każdym etapie będę dopingował i powtarzam , że jeżeli tylko będę mógł w czyms pomóc po zakupie to zapraszam.

Marek Witkowski
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

22 Lut 2018, 11:16

okey,jestem zdecydowany kupic ta wersje za 8.200 $ jeśli zgłoszę sie do Pana i Pan sprawdzi czy nie był puknięty w przód tak jak Pan mówi i wszystko jest sprawne a w momencie gdy będę naprawiał tył wyjdzie po drodze że oś jest do wymiany tylna to co wtedy? poniesie Pan za to konsekwencje? Proszę o jasną odpowiedz.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Lut 2018, 15:49

Witam , a czemu ja mam ponosić konsekwencje za cokolwiek ? Jeżeli szuka Pan auta idealnego to trzeba kupić nowe w salonie. Ja nie biorę odpowiedzialności za nic tak samo jak za nic nie bierze odpowiedzialność aukcja. My jesteśmy osobami, które na Pana zlecenie kupują wskazane auto i transportują je do Bremerhaven. Sam Fakt ze auto pali i jeździ nie gwarantuje Panu nawet ze przyjdzie z kluczami bo aukcja niczego nie gwarantuje. Jeżeli ładując widlakiem Copart wyrwie Panu silnik razem z dachem to tez za to nie odpowiadamy. Szanowny Panie zanim Pan kupi cokolwiek na aukcji odsyłam do regulaminu wtedy możemy podejść do tematu. Jeżeli zaakceptuje Pan regulamin aukcji wtedy działamy. Import z USA to nie wycieczka do Ciechocinka. Co do Pańskiego pytania o most jak Pan widzi pisze na ogólnym forum by uzmysłowić każdego przed ryzykiem a nie tylko zachwalać jakie to jest super. Jeżeli auto ma uszkodzony przód pyta Pan czy będzie na miejscu most a skąd ja mam to wiedzieć a może po wypadku 68 razy obijał się o krawężniki. Auta z aukcji są kupowane ASIS czyli w tłumaczenie gdzie jest w stanie jaki jest.

Na koniec dodam, ze przy danym kursie dolara naprawde sie to oplaca nawet przy kilku niespodziewanych wydatkach bo cos sie urwie a cos zgubi.
Pozdrawiam
Marek
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

22 Lut 2018, 20:53

No bo twierdzi Pan ze wszystko Pan sprawdzi przed zakupem zarowno stan techniczny i stan formalny bo wedlug Pana jest to skomplikowane dla czlowieka ktory sie tym nie zajmuje.Nie szukam samochodu idealnego - odnosze sie do Panskiej nie zbyt milej wypowiedzi bo jest poprostu zlosliwa..Szukalem fachowej porady a nie nie milych docinek.

"Jeżeli ładując widlakiem Copart wyrwie Panu silnik razem z dachem to tez za to nie odpowiadamy" - tak wiec Panska firma nie ponosi za nic odpowiedzialnosci a mimo to chce zarabiac.

"Jeżeli auto ma uszkodzony przód pyta Pan czy będzie na miejscu most a skąd ja mam to wiedzieć a może po wypadku 68 razy obijał się o krawężniki" - nie uwaza Pan,ze to zlosliwe z Panskiej strony?

"Na koniec dodam, ze przy danym kursie dolara naprawde sie to oplaca nawet przy kilku niespodziewanych wydatkach bo cos sie urwie a cos zgubi" nie rozumiem tej wypowiedzi ma ona charakter zniechecenia mnie ??

A jaka odpowiedzialnosc Panska firma ponosi???
Mam wrazenie ze zorientowal sie Pan ze nie ma do czynienia z kims naiwnym tylko wrecz przeciwnie wiec moje pytania sa niewygodne.

Rowniez Pana serdecznie pozdrawiam.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Lut 2018, 21:03

W moich wypowiedziach nie ma zlosliwosci , poprostu oswiadczam , ze za nic nie odpowiadamy zarowno my ani aukcja ale Pan tego nie przyjmuje za oczywiste poniewaz mieszka w innej czesci Swiata a tu sa inne realia. W Europie auto jest czyms luxusowym. W usa mozna nie miec roweru ale sa 2 auta. I nikt nie przywiazuje do tego uwagi. Osobiscie uwazam ze Import z USA nie jest dla Pana jezeli oczekuje Pan, ze wszystko bedzie idealnie. Niestety zdjecia pokazuja jedno a zycie swoje ale jakosc import z USA trwa od kiedy statki plywaja przez oceany. Import z USA nie jest wylacznie dla ludzi o twardych nerwach. Nie pisalem ze sprawdzamy stan techniczny dlaczego Pan pisze ze pisze ze to sprawdzam. Sprawdzamy historie pochodzenia pojazdu , jego poprzednie wypadki kto sprzedaje a nie ja ma wygiety wachacz.

Nie ma nie wygodnych. Prosze pytac ale nie oczekiwac ze bede przytakiwal. Pan Zadaje Pytania ja Panu jasno odpowiadam i jak kazdego nowego Klienta zapraszam najpier do zapoznania sie z regulamninem auckji dopiero podjecia swiadomej decyzji o imporcie bo tak pisac mozemy miesiacami a po co jak na koniec po zapoznaniu sie z regulaminem Pan dojdzie do wniosku ze woli zaplacic jednak Handlarzowi 10000 wiecej ale jechac do Wieliczki dla przykladu i obejrzec Auto. To jest wlasnie to ryzyko i stad sie biora powiedzenia kto nie ryzykuje nie pije szampana.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika