Ford mustang 4.0 lub 4.6 vs 300c 5.7 LPG lub 3.5 lpg

15 Cze 2009, 22:45

Witam!
Wybrałem 2 samochody w opisie na gaz!
Mam 20lat będzie to mój 3 samochód doradzcię mi:(
Ostatnio edytowany przez którywybrać, 16 Cze 2009, 16:07, edytowano w sumie 1 raz
którywybrać
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

15 Cze 2009, 22:48

przerób Super Snake'a na diesla...
Horny
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanów

15 Cze 2009, 23:06

którywybrać napisał(a): na gaz!

Czemu?! Powiedz czemu żeś się na ten gaz uparł?!
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

16 Cze 2009, 09:02

Gaz w tych samochodach to totalna porażka :???: A po drugie to co to za samochód "300". Wnioskuje że to Chrysler 300c 5.7 Hemi.
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

16 Cze 2009, 09:17

Ahoj!
eaxene napisał(a):
którywybrać napisał(a): na gaz!

Czemu?! Powiedz czemu żeś się na ten gaz uparł?!

Obstawiam "nie stać mnie na wachę".
Borys
Borys68

16 Cze 2009, 09:21

Możecie się śmiać, ale tak naprawdę dopiero gazowanie takich potworów ma sens, a nie wsadzanie LPG do Tikacza.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

16 Cze 2009, 09:45

nie wiem jak Hemi, ale gaźnikowe silniki mustanga bardzo dobrze znoszą gaz

wiadomo, nie każdego stać na spalanie 15-25 litrów benzyny, co daje śrendnio 100zł/100km, moim zdaniem troche dużo
tomek84
Początkujący

16 Cze 2009, 16:44

Chcę mustanga [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub 300c [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] na gazie ostatecznie dodga ram lub chevrolet silvarado albo cadillaca escalade lub tez lpg tez gaz doradzicie który był by najlepszym rozwiązaniem!
którywybrać
Nowicjusz

16 Cze 2009, 16:55

pytasz czy wybrać mustanga czy 300c??
to są dwa zupełnie rózne auta, każde fajne, zależy do czego potrzebujesz

a potem wyskakujesz jeszcze z Pick-upem i SUVem

to weź się określ, powiedz po co, do czego potrzebujesz,
bo narazie jedyne co łączy te samochody to kraj pochodzenia i LPG

ja polecam Dodge Magnum - też może być z silnikiem Hemi
Dodge Ram (tak samo jak Durango) najnowszej generacji jest lekko mówiąc brzydki, stary był dużo ładniejszy

Z SUV-ów polecam GMC Yukon (najlepiej Denali) i Chevy Tahoe, większych nie znajdziesz :lol: :lol:

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 17:58 ]
z drugiej strony jak idziesz w Mustanga czy 300C, to polecam Dodge Charger (4 drzwi) lub Challenger (2 drzwi)
Na pewno będziesz oryginalny

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 18:00 ]
no i w pożyższych też masz silniki HEMI
tomek84
Początkujący

16 Cze 2009, 17:45

Ja na twoim miejscu wziąłbym Chryslera 300c , bo jakoś mustang nie robi na mnie większego wrażenia ,a 300c przynajmniej z zewnątrz moim zdaniem jest ładny . W środku wiadomo to jest autko USA więc nie ma się co oszukiwać to nie jest najlepiej wykonane .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

16 Cze 2009, 18:05

mi osobiście najbardziej podoba się mustang piękne auto z charakterem natomiast chrysler nie robi na mnie większego wrażenia ale decyzje musisz podjąć sam
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

16 Cze 2009, 18:37

Zostanę przy mustangu 300c magnum charger i dodge ram hummer escalade;) oczywiście w lpg :) chcę te samochody do pracy i do codziennego lansu:) więc który najbardziej się nada?
najlepiej żęby były w silnikach powyżej 4l ;) wtedy mają moc potrzebną do ruszenia autka:P
a jeszcze jedno pytanko jak bym miał kupić w benzynie i chciał bym potem przerobić na gaz sekwencyjny ile by mnie to wyniosło? z góry dzięki za odowiedzi:)
którywybrać
Nowicjusz

16 Cze 2009, 18:53

którywybrać napisał(a):najlepiej żęby były w silnikach powyżej 4l ;) wtedy mają moc potrzebną do ruszenia autka:P

raczej duży moment obrotowy przy niskich obrotach, ale moc w takich amerykańcach była słaba choć nie we wszystkich, oni robili moc z pojemności czyli czym większa pojemność tym większa moc, często gęsto mozna spotkać w amerykańskich starszych wozach duże silniki i moc np. 170 KM ale dźwięk V8 niezastąpiony, no i potężny moment obrotowy także przyspieszenie jest dosyć fajne

dla porównania japońcy czy niemcy poszli nie w pojemność a np. w uzyskiwanie mocy z osprzętu silnika np. głowica, zmienne fazy rozrządu, elektronika, system zasilania, czy też turbo i inne
andrewb25

16 Cze 2009, 19:17

andrewb25 napisał(a):
którywybrać napisał(a):najlepiej żęby były w silnikach powyżej 4l ;) wtedy mają moc potrzebną do ruszenia autka:P

raczej duży moment obrotowy przy niskich obrotach, ale moc w takich amerykańcach była słaba choć nie we wszystkich, oni robili moc z pojemności czyli czym większa pojemność tym większa moc, często gęsto mozna spotkać w amerykańskich starszych wozach duże silniki i moc np. 170 KM ale dźwięk V8 niezastąpiony, no i potężny moment obrotowy także przyspieszenie jest dosyć fajne

dla porównania japońcy czy niemcy poszli nie w pojemność a np. w uzyskiwanie mocy z osprzętu silnika np. głowica, zmienne fazy rozrządu, elektronika, system zasilania, czy też turbo i inne

jest tak jak piszesz, ja bym dodał, że:

w europie, japonii robi sie silniki 1.8 po 150-200 KM
w usa 2.5-3.0 po 150 KM, a potem się z nich śmieją w Top-Gear
Taka europejska mentalność, wysilone silniki, które po 200 kkm nadają się do wymiany
a w usa bez żadnego grzebania samochody z lat '70 jeżdżą do dzis

Jak chcesz auto do lansu - bierz Challenger lub Charger, ew. Mustang
300C jest dość dużo, nie bedziesz oryginalny
SUV-y i Pick-upy sobie odpuść

Co do gazu, to dobrą sekwencje na 8 cylindrów założysz za około 5,5 - 6 tyś
tomek84
Początkujący

16 Cze 2009, 20:29

Challanger jest za drogi:( lecz najbardziej mi sie podoba:)
Myślę nad chargerem 300c i mustangiem:P i mam pytanie czy silniki 5.7 będą dobre po zagazowaniu? będą miały taki ryk jak w benzynie?
którywybrać
Nowicjusz