Ford Mustang GT 5.0 jako pierwszy samochód

26 Lut 2021, 07:47

Witam, mam zamiar kupić Mustanga GT 5.0 w tym roku jako mój pierwszy samochód (jeszcze nie wiem czy całkiem nowy czy używany) i byłbym wdzięczny jakbyście napisali mi parę porad/uwag. Mam również pewne obawy i pytania, więc mam nadzieję że pomożecie mi na nie odpowiedzieć.

1. Czy mam się obawiać tego że ktoś mi ten samochód ukradnie/zarysuje gdy będzie stał pod blokiem na parkingu?

2. Czy cena ubezpieczenia będzie wyższa gdy nie mam historii ubezpieczeniowej? Jeśli tak to o ile?

3. Jakie pakiety warto wykupić?

Pozdrawiam
BartekM02
Nowicjusz

26 Lut 2021, 10:08

Zacząć trzeba od tego że 5.0 jest bardzo agresywnym i nieprzewidywalnym silnikiem, szybko można stracić panowanie nad autem.
Na pierwsze auto i to jeszcze nowe ubezpieczyciel Cię ładnie potraktuje :naughty: ile ? Masz w necie kalkulatory OC, sprawdź sam.
Auto jak najbardziej jest narażone na uszkodzenia jak i zniknięcie z parkingu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Lut 2021, 10:22

"Na pierwsze auto i to jeszcze nowe ubezpieczyciel Cię ładnie potraktuje"

A jeśli kupię np. używany za 150k? I co masz na myśli mówiąc "ładnie mnie potraktuje"? O jakich kwotach mówimy?

Co jeśli placilbym za parking strzeżony?
BartekM02
Nowicjusz

26 Lut 2021, 11:04

Kalkulatory są darmowe, sprawdź i będziesz wiedział, ew zadzwoń do agencji i podpytaj o konkrety.

Złodziej będzie chciał to i Ci wyciągnie auto z podziemnego garażu obkamerowanego i że szlabanami.
Najlepiej zabezpieczyć się w indywidualne zabezpieczenia antykradzieżowe
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Lut 2021, 14:57

Okej, dzięki za odpowiedź :P
BartekM02
Nowicjusz

26 Lut 2021, 16:23

łooo Panie :) piękne pierwsze auto :) :happy:
danielran
Obserwowany

26 Lut 2021, 22:40

Hehe, najbardziej jestem zadowolony z tego że mam 19 lat i sam na to zarobiłem bez pomocy rodziców :wink: Rowniez nie będą się do tego dokładali
BartekM02
Nowicjusz

26 Lut 2021, 23:14

Tiaaa, pewnie na sałacie w Niemczech :ok:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Lut 2021, 23:40

Kao napisał(a):Zacząć trzeba od tego że 5.0 jest bardzo agresywnym i nieprzewidywalnym silnikiem, szybko można stracić panowanie nad autem.
Hehe , Tiaa se kupił młody z rodziny podobne auto i se nie opanował na zakręcie i roz....ł . A i gwożdziem poprzednio mu przerysowali cały bok jak podjechał do laski z innego osiedla :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lut 2021, 23:58

,,Tiaaa, pewnie na sałacie w Niemczech''

Muszę cię zaskoczyć że nie 8) Ale od razu mówię że to co robię jest legalne, heh
BartekM02
Nowicjusz

27 Lut 2021, 00:07

,,Hehe , Tiaa se kupił młody z rodziny podobne auto i se nie opanował na zakręcie i roz....ł . A i gwożdziem poprzednio mu przerysowali cały bok jak podjechał do laski z innego osiedla''

Z zakrętami trzeba zawsze uważać :yes: Jak ktoś nie jeździ więcej niż jest to dozwolone to jest mniejsza szansa na to że coś się stanie :roll: Ja jestem początkującym kierowcą, ale nie popisuje się przed nikim, a jak jest ograniczenie np. 50 km/h to nie jadę więcej niż 60 :lol:

A z tym gwoździem to kiepska sprawa, no ale co zrobić jak chce się kupić swoje wymarzone auto :?
BartekM02
Nowicjusz

12 Mar 2021, 18:10

Ma ktoś jeszcze jakieś porady/uwagi?
BartekM02
Nowicjusz

12 Mar 2021, 19:31

Najpierw takie pytanie. Ile myślisz przeznaczyć na eksploatację tego auta miesięcznie? Bo samo ubezpieczenie to pewnie koło 10tys. wyniesie.
Jeżeli Cię stać, to spoko, kto bogatemu zabroni :mrgreen:
Po drugie; Mustang to zabawka do oglądania (taki dziadkowóz :lol: ), a nie do szybkiej jazdy, byle GTI go objedzie w zakrętach
A po trzecie; auto nie jest w życiu najważniejsze, a nic co dobre nie trwa wiecznie. Myślę, że na pierwsze auto lepiej wziąć coś tańszego.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

12 Mar 2021, 19:40

10 tysięcy miesięcznie za Mustanga? :roll: Skąd ty takie informacje wziąłeś?

On nie ma być szybki tylko ma brzmieć :P

Wiem że auto nie jest najważniejsze, najpierw dom :ok:
BartekM02
Nowicjusz

12 Mar 2021, 20:46

BartekM02 napisał(a):10 tysięcy miesięcznie za Mustanga? Skąd ty takie informacje wziąłeś?

Rocznie
Ja płacę koło 3 tys za Outlandera, znajomy 7 tys za Superba, drugi prawie dychę za Mazdę 6
To ile ty myślisz zapłacić za 5 litrowego Mustanga :?:
Mowa oczywiście o pełnym pakiecie OC, AC, NW. bo chyba nie zamierzasz jeździć nowym autem na samym OC, co w twoim przypadku i tak będzie chyba nawet droższe od AC.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV