Hej!
Na wiosnę chciałbym zakupić nowy samochód.
Zastanawiam się nad Fordem Mustangiem V6 ( tylko roczniki 13-14).
Mój budżet to około 60-65 tys.
Z racji, że jestem z woj. Pomorskiego, ciężko tutaj trafić na taki samochód - nawet u handlarza, aby przyjść się przymierzyć, pojeździć i posprawdzać taki samochód.
Ze wstępnego reserachu wyszło mi ,że to bardzo fajny samochód, z charakterem. Ma swoje wady, ale nie wiem czy nie są przypadkiem wyolbrzymiane.
1. Nie skręca, złe prowadzenie - czy ktoś może był użytownikiem takiego samochodu i mógłby to potwierdzić? Wydaje mi się,że taka opinia pochodzi z tego, że mustang często jest porówynywany do znacznie bardziej sportowych modeli niż chciałby być - stąd ta opinia,że np.: w porównaniu do M3, C klasy itp prowadzi się inaczej / gorzej.
Ale zastanawia mnie czy np.: porównując samochód do Octavii / Audi A4 / BMW e90 / AR 159 prowadzi się gorzej? Czy jest to porównywalny komfort?
2. Jakość wykończenia - tutaj ponownie, wydaje mi się,że wiele osób tak narzeka ze względu, że porównuje ten sam samochód do premium - jak wypada jego jakość wykończenia np.: ze skodą octavią?
Konkurencyjnie interesuje mnie jeszcze :
- Infinity G37 - ale jego podaż to masakra, śledze od kilku miesięcy otomoto / olx i przewineło się może z 5 nowych ogłoszeń od pół roku.
- Camaro - czy jest w czymś lepszy niż mustang?
Dodam,że samochód głownie jako weekendowy, ale będzie też wykorzystywany na codzień - choć jako drugie auto.
Nie będzie wykorzystywany na torze, do wyścigów i tym podobnym - ma po prostu dawać fun.
Dodam,że jeździłem nowszą generacją i byłem mega zachwycony - zarówno prowadzeniem jak i jakością wykonania. Może nie zachwycony - ale bardziej "nie rozczarowany"
![Uśmiechnięty :)]()