Witam wszystkich
Jak w temacie problem dotyczy odgłosu jaki sie wydobywa z mojego silnika.
W sytczniu 2015 roku zostałem po raz kolejny użytkownikiem forda, nie myslałem że tym razem przeżyje mocny szok.
Otóż, posiadam forda Transit 1.6 diesel 95km, autko po 2 dniach uzytkowania zaczęło wydawać strzelające odgłosy niczym traktor w polu, nie sprawiając problemow z niczym innym, odrazu zglosilem problem do dealera, bo auto nowe.
Dealer zaskoczony kazał mi czekac 3 miesiace na naprawę, pomogla wymiana sprzegla, ale zas po 5 miesiacach problem powrócił, tym razem została wymieniona skrzynia uff pomogło do 28 styczen 2016 i problem powrócił.
Po zmianie orginalnego salonu gdzie mi pomagano bardziej słownie niz roboczo, jestem klientem innego salonu Forda ale ten ma tez problem z lokalizacja problemu...
10 Lutego tego roku auto moje otrzymało nową 2 -mase i o dziwo problem z dziwnym odgłosem powrócił szybciej niz w 2015, Ford Nederland bo auto zakupione i użytkowane na terenie Holandii, ma problem z lokalizacja problemu w moim aucie, chce zaznaczyc iz jest to jedyny przypadek na ten moment jaki znam, a jestem w temacie od 2 dnia kiedy sie problem zaczał.
Moja podróz do Wrocławia nie dała nic, ponieważ problem występuje rzadko ( z tego co zauwazylem jak jade dluzej niz 1,5h i daje mu odetchnąć to wtedy pojawia sie ten dzwiek) pomaga dodanie gazu, wczesniej nacisiecie sprzagla.
Szukam info. które mi pomoga wkoncu zakonczyc ta meczarnie zwiazana z odwiedzinami salonu, auto na gwarancji ale ilosc moich odwiedzin to juz liczba siegajaca 16 w ciagu roku , mam 6 filmow na których slychac ten dzwiek a do tego wczoraj doszlo ze moj komputer zatrzymał sie na 32tys km i nie chce nabijac wiecej, komputer wskazuje zew. temperature -18 gdzie zima w tym roku w Holandii to byl max -6, auto pokazuje błedy abs, i informuje mnie ze silnik uzytkowany jest w 87% na zimno.... na liczniku mam 52 tys.
Srednia 50 tys. rok.
Ktos coś wie, ktos cos slyszal, co sadzicie?
Pozdrawiam serdecznie
![Cool 8)]()