Ford Transit - cześci koroserii

09 Mar 2010, 18:46

Witam serdecznie.
Jako że ostatnio przydarzyła mi się pierwsza kolizja w ruchu drogowym, postanowiłem porosić Was - forumowiczów z dużo większym doświadczeniem o pomoc. (Jeśli temat jest w złym dziale to przepraszam najmocniej, aczkolwiek nie wiedziałem za bardzo, którym to napisać).
Wypadkowi ulkegł FORD TRANSIT 91 2,5D, oto jego zdjęcie, już po kolizji :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Samchód chce oddać jak najszybciej do remontu, i oczywiście jak najtaniej (niegdzie nie pracuje). Tu pojawia się moje pytanie:
Gdzie najlepiej kupić części na wymianę i jak w ogóle one się nazywają, czy mówi się na to po prostu, tylna prawa część blachy, czy jest to jakoś fachowo określane. Jak sądziecie, ile wyniesie całkowity remont?

Z góry dzięki za pomoc.
Jordan
Nowicjusz

Miejscowość: Olesno

14 Mar 2010, 21:06

Witam
elementy do wymiany to tylny prawy bok z szyną do drzwi przesuwnych i tylna klapa .Części kupuje sie tam gdzie najtaniej i zeby były w miarę dobre koszt przyblizony to jakieś 4000-5000 tyś
pszczolka maja
Początkujący

Miejscowość: Ciechanów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...