Forda Focusa '03 r. 1.8 TDCI- wymiana rozrządu- nie odpala

02 Paź 2007, 08:13

Posiadam Forda Focusa z 2003 r. 1.8 TDCI. Przy 145000 postanowilem wymienic rozrzad i udalem sie do mojego mechanika. razem z rozrzadem wymienilem rowniez swiece zarowe. Pojechalem odebrac auto a ono nie odpala,a mechanik nie zna przyczyny. rozrusznik kreci ale silnik nie rusza. Cisnienie paliwa jest dobre bo to juz sprawdzil i podobno rano odpalil moje auto na kanale i pracowalo normalnie przez ok 30 min. Co moglo sie stac? Prosze o pomoc i odpowiedz...
manianas3
Nowicjusz

• 02 Paź 2007, 12:37

moze świece żarowe nie grzeją i dlatego silnik nie zaskakuje.jest chłodniej i cieżej mu odpalić.widziałem przypadek taki w Kia Ceres.sprawdzcie je.a może mechanik żle założył ten rozrząd i nie w tym momencie paliwo jest wtryskiwane albo zawory otwieraja sie nie w tym momencie co trzeba.sprawdzcie świece i poprawność zamontowania rozrządu
    chicken19
    Zaawansowany

02 Paź 2007, 19:15

niwiem jak w dieslu ale robilem benzyne i na wale korbowym niema klina ani nie jest do stożka wszystko trzyma sruba jeżeli ją słabo dokręcił to mógł się przestawic rozrząd jeżeli twierdził że 30 min.chodzil.chyba że coś pokrzanił i tylko gada że silnik chodził.zkontrolował bym rozrząd
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

Miejscowość: czechy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Cofanie samochodem - czy robisz to dobrze?
      Nieprawidłowe cofanie to częsta przyczyna wypadków powstających z winy kierujących, mimo że ten manewr wykonujemy stosunkowo rzadko. Na co należy zwracać uwagę podczas cofania samochodu? Znaczenie ma m.in. koncentracja ...