Formuła 1 bez BMW-Sauber

29 Lip 2009, 17:04

Szefowie BMW ogłosili, że z końcem sezonu 2009 wycofują się z udziału w formule 1.

Czyżby za dużo wydali kasy na niedziałający KERS?
Ostatnio edytowany przez akan, 21 Lis 2009, 14:08, edytowano w sumie 1 raz
akan
Nowicjusz

29 Lip 2009, 22:36

moim zdaniem to bardziej dokucza im fakt porażki jakiej dostali na tle innych zespołów. BMW reprezentuje markę szybkich i praktycznych samochodów, a opcja pozostania w sezonie 2010 mogłaby doprowadzić do jeszcze większego osłabienia tej marki...
Ostatnio edytowany przez Pedryl91, 30 Lip 2009, 23:36, edytowano w sumie 1 raz
Pedryl91
Nowicjusz

Miejscowość: Łuków

01 Sie 2009, 13:00

Dużo strat ponieśli w tym sezonie. Od zwycięstwa Kubicy w Kanadzie w 2008, praktycznie równia pochyła - było coraz gorzej. Osiągnęli to zwycięstwo, pole position, dublet na podium. Ten sezon nie był dobrą reklamą marki.
łejn
Początkujący

Miejscowość: Lbn
Prawo jazdy: 06 01 2010
Auto: Nie mam

01 Sie 2009, 14:30

Ten wyścig w Kanadzie to był jakiś cud....szkoda tylko że on nie chce się drugi raz powtórzyć. Albo inżynierowie z zespołu BMW lecą sobie w kulki, albo i tam już wkroczyła korupcja....:/
Ostatnio edytowany przez Pedryl91, 01 Sie 2009, 22:45, edytowano w sumie 1 raz
Pedryl91
Nowicjusz

Miejscowość: Łuków

01 Sie 2009, 19:05

Pedryl91, dokładnie. Tam bodajże Kubica i Raikkonen stali na czerwonym w pitlane, a Hamilton uderzył w Fina i wykluczył obu z wyścigu. Gdyby nie to, skończyło by się zapewne góra na 3 miejscu :roll:
łejn
Początkujący

Miejscowość: Lbn
Prawo jazdy: 06 01 2010
Auto: Nie mam

17 Sie 2009, 08:50

Mnie jakoś szczególnie smutno z powodu odejścia BMW nie było. Nigdy nie byłem fanem działania tego zespołu - po prostu jak Niemiec ustali taktykę to później już zero inwencji. Taktyka nie wypala i wyścig w plecy.

Teraz warto zastanowić się gdzie Robert trafi. Najchętniej widziałbym go w Renault z Alonso.
Nitrous
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...
    Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...