Formula 1

12 Sty 2008, 11:11

R.Kubica będzie w sezonie 2008 startował z numerem 4. Jak wszyscy wiemy, tak wysokie pozycje kierowcy BMW uzyskali po dyskwalifikacji zespołu McLaren.

Jakie są Wasze przewidywania, w której części stawki będziemy oglądać naszego Roberta podczas wyścigów w tym sezonie?
Ostatnio edytowany przez Karson, 12 Sty 2008, 16:26, edytowano w sumie 1 raz
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Sty 2008, 11:16

ja przypuszczam ze będzie w 5. mam nadzieje ze będzie zajmował miejsca na podium. To będzie inny sezon niż ubiegły. Brak kontroli trakcji pokażą kto ma jakie umiejętności, i oby bolid Roberta się nie psuł, w szczególność tak jak podczas GP Chin gdy był pierwszy i awaria skrzyni ...
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

12 Sty 2008, 11:31

Z Chinami to nie było tak różowo, Robert miał jeszcze jeden pit-stop do zrobienia, a reszta stawki gnała już prosto do mety. Pierwszy na pewno by nie był, ale trzecie miejsce było realne.

W zeszłym sezonie BMW miało pewne miejsce trzecie, oby się nie okazało że w tym, o to miejsce będzie musiało ostro walczyć. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Sty 2008, 11:55

wiesz w zeszłym roku BMW ostro pracowało na to aby Robert nic nie osiągnął a i tak im parę razy zrobił im psikusa kończąc na 4 miejscu ;)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

12 Sty 2008, 12:09

Szczerze mówiąc nie wierze w to, że BMW pracowało na to aby Robert nic nie osiągnął bo walczylo o trzecie miejsce w klasyfikacji konstruktorów czy jak to sie tam nazywa...
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

12 Sty 2008, 16:30

Z punktu widzenia kibica dziwnie czasami wyglądała strategia, czy praca Roberta mechaników. Mam nadzieję, że w tym sezonie będą mieli taki bolid żeby nie musieć liczyć na farta i potknięcie kogoś z przodu albo nagłe załamanie pogody. :wink:

Moje obawy wzbudza jedynie fakt, że ambicje zespół BMW ma wielkie ale chce iść do przodu jak najmniejszym kosztem. Już w zeszłym sezonie mówili o oszczędnościach i obcinaniu niektórych wydatków budżetowych. W tym sporcie tak się nie da. :roll:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...
    Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
    Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...

13 Sty 2008, 13:11

zdaje się, że koszty całej zabawy są dużo wyższe niż ewentualne zyski przy przeciętnej jeździe i braku szumu medialnego wokół zespołu (jaki robił Don Fernando w tym roku). Są za małe aby uznać F1 dochodową...a koszty zatrudnienia kierowców, mechaników, całej obsługi technicznej są horrendalne. Stąd te cięcia na początek. Albo podpasują się do obecnych gigantów, albo skończą jak Honda.

Czarnym koniem jak dla mnie będzie czerwony byk :D (Toro Rosso)
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

13 Sty 2008, 14:45

Wszystko będzie dobrze, jeśli bolid BMW nie będzie tak awaryjny jak w poprzednim sezonie, a jego osiągi będą dorównywać osiągom innych zespołów.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Sty 2008, 21:11

moim zdaniem Kubica zakończy sezona na 4 miejscu.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

16 Sty 2008, 21:36

Jak wiemy BMW SAUBER stworzyło nowy bolid. Robert juz nim jezdzil, mowil ze jest duzo lepszy i ma lepsza przyczepność. Jest o wiele szybszy od "poprzednika" Tak więc nasz Robercik moze sie znajdzie w pierwszej 5 :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Sty 2008, 23:36

Oby tak było
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

24 Sty 2008, 11:23

ja myśle że Roberta w obecnej chwili interesuje tylko podium.Oczywiście nie mówie że na kadym GP ale chociaż na niektórych. Po wywiadach z Robertem widać że jest bardzo ambitnym kolesiem i to jak komentatorzy mówia o wow 5 miejsce super a póżniej jest wypowiedz Roberta to widać ze ma jakieś ale że chciałby być wyżej. W pełni go rozumiem i zycze mu żeby jeździł coraz lepiej
johwayne
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

19 Sie 2008, 22:46

Myśle że kubicy napewno dobrze pujdzie w walncji na gp europy, Kubica radzi sobie doskonale na torach ulicznych tak więc myśle że i tutaj sobie poradzi. A jeśli chodzi o sezon 2008 to mam nadzieje ze kubica nie spadnie z czwartej pozycji w klasyfikacji ogólnej kierowców. Mógłby nawet przegonić kimiego (czego bardzo pragnę :D ) bo moim zdaniem to fart że raikkonen jest przed massą i myśle że massa raczej na pewno go przegoni. A i raikkonen ma raczej małe szanse na obrone tytułu chyba że sie za siebie weźmie.
taaak! to jest to co lubie najbardziej :D
muniek_ar
Nowicjusz
Awatar użytkownika