Fotele mini cooper s r53

15 Paź 2022, 11:02

Dzień dobry proszę o pomoc odnośnie wnętrza do mini coopera s r53. Mam takie właśnie auto z rocznika 2003 i chciałbym wymienić w nim fotele. Czy nie wiecie przypadkiem czy fotele z innej wersji mini będą pasować do mojego? Mój ma swoje lata i trudno o wnętrze w dobrym stanie - w moim wnętrze jest w bardzo dobrym stanie ale wolałbym zmienić na skórzane. Z góry dziękuję za wszystkie porady pzdr. J
ja1103
Nowicjusz

• 15 Paź 2022, 12:26

Generalnie mało jest takich foteli i tu chyba jak chcesz zmienić na skórę to warto by było też to zrobić z boczkami. Pytałeś u tapicera ile by kosztowała taka przeróbka z tego co masz aktualnie? Pamiętaj że używki też mogą pozostawiać wiele do życzenia i czasem lepiej nieco dołożyć i zrobić wnętrze na nowo.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Paź 2022, 16:37

Rokiko napisał(a):Pytałeś u tapicera ile by kosztowała taka przeróbka z tego co masz aktualnie?
    podejrzewam że równowartość tego Mini.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Paź 2022, 19:10

Dzieki za odpowiedz rzeczywiście może warto zrobić to u tapicera i pewnie rzeczywiście cena takiego zabiegu będzie wysoka stad pytanie o ewentualna możliwość pójścia na skróty i dopasowania wnętrza z późniejszego modelu. Jak się nie da to się nie da dzieki jeszcze raz pzdr j
    ja1103
    Nowicjusz

15 Paź 2022, 21:12

zapytaj na grupie mini, napewno ktoś próbował taki zabieg przeprowadzić.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Paź 2022, 15:40

Kao napisał(a):podejrzewam że równowartość tego Mini
    Hm.... myślisz, że aż 10tyś. zł mogą one kosztować? To nie duże auto więc Ja obstawiałem bardziej granice 6-8tyś. zł. No i tu mówimy o skórze bo zwykła tapicerka lub skaj to jakieś 50-60% takiej ceny.

Co do przeszczepu nowszych foteli to zrobić pewnie się da, bo dopasowanie siedzeń to głównie szyny i mocowania ich, a jak nie będą pasowały to można pokusić się o przeróbkę bo zostaną te ze starych foteli więc można by było coś pokombinować.

Warunek jest jeden kupić używane fotele w dobrym stanie lub do małych poprawek.

@ja1103 widziałeś ten komplet [link do oferty na Allegro Lokalnie wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł]
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
      Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...

16 Paź 2022, 18:30

Rzeczywiście da się znaleźć fantastyczne wnętrza i fotele w super stanie za 3-5K - może faktycznie powinienem wymontować to co jest i poprosić o szczegółowe zdjęcia mocowań z wymiarami albo poszukać foteli razem z prowadnicami. Dzięki - bardzo mi pomogliście - czasem trzeba tylko trochę inspiracji i po to też zamieściłem ten post. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam j.
    ja1103
    Nowicjusz