Fotoradar - nietypowe pytanie

30 Gru 2008, 18:57

Czy jesli fotoradar "cyknie" mi zdjecie, kiedy jade w normalny, grudniowy dzien to zawsze zobacze charakt. "blysk" ??
Czy istenieje mozliwosc, ze nic nie zauwaze, o zdjeciu dowiem sie dopiero przy jego odbiorze ??
Prosze o szybka odp. to dla mnie bardzo wazne...
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

30 Gru 2008, 21:51

Niestety tak.
Dwoje ludzi ode mnie z pracy dostało "pocztówki" (kolega z przenośnego radaru, koleżanka ze stacjonarnego) i oboje nie mieli pojęcia kiedy zrobiono im zdjęcie.
Pozdr.
LukD
LukD
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków Nowa Huta

30 Gru 2008, 22:00

Dokładnie... nie zobaczysz błysku... ilość światła w dzień jest wystarczają nawet przy zachmurzonym niebie... i fotoradar nie musi wspomagać się lampą błyskową ... także ..pozostaje tylko czekać ...

Pozdrawiam !!
bebe-rock
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

03 Sty 2009, 20:55

Dokładnie. Nie musisz widzieć charakterystycznego błysku lampy. Może o zmierzchu.
Nie uwierzycie ale kiedyś oszukałem radar :D było w listopadzie, wracałem od rodziny i jechałem 80km/h i nagle zauważyłem radar i zacząłem jeździć slalomem. Radar niby zrobił foto był charakterystyczny błysk. Ale do dzisiejszego dnia nic nie przyszło :P widać nie trzeba mieć ponad 300km/h żeby oszukać radar :D wystarczy techniką :) :lol: 8)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

04 Sty 2009, 01:08

Fotoradary potrafią tylko pstrykać fleszami i nie robić fotek. Taki straszak na kierowców, bo w fotoradarach chodzi o to, aby spowolnić ruch, a nie nabijać kasę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 01:56

Daj znać czy przyszło zdjęcie.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nadwozie i bezpieczeństwo BMW ActiveHybrid 3
    Struktura nadwozia BMW ActiveHybrid 3 spełnia najwyższe standardy w zakresie wytrzymałości i lekkości konstrukcji. Używając właściwych materiałów we właściwych miejscach uzyskano nie tylko świetną strukturę służącą ...

04 Sty 2009, 02:27

BRIAN842 napisał(a):Dokładnie. Nie musisz widzieć charakterystycznego błysku lampy. Może o zmierzchu.
Nie uwierzycie ale kiedyś oszukałem radar :D było w listopadzie, wracałem od rodziny i jechałem 80km/h i nagle zauważyłem radar i zacząłem jeździć slalomem. Radar niby zrobił foto był charakterystyczny błysk. Ale do dzisiejszego dnia nic nie przyszło :P widać nie trzeba mieć ponad 300km/h żeby oszukać radar :D wystarczy techniką :) :lol: 8)

Bedzie trzeba sprobowac tego sposobu na jakims fotoradarze w Kłodzku :D
Gorzej bedzie jak sie nie powiedzie :lol:
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

04 Sty 2009, 11:32

W Kłodzku są aktywne chyba tylko dwa ;p
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

04 Sty 2009, 12:33

Kiedyś na parkingu pod Tesco widziałem jak pewien gość przykleił sobie duży liść na rejestracje zaklejając w ten sposób dwie cyfry, jak go cyknie fotoradar to auta nie znajdą. Pomysłowy kolo!
zgibi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 14:28

zgibi napisał(a):Kiedyś na parkingu pod Tesco widziałem jak pewien gość przykleił sobie duży liść na rejestracje zaklejając w ten sposób dwie cyfry, jak go cyknie fotoradar to auta nie znajdą. Pomysłowy kolo!

Nie wiem, czy to nie przechwałki policji, ale podobno czasem takiego klienta mogą zidentyfikować po numerze odczytanym z wlepki.
LukD
LukD
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków Nowa Huta

04 Sty 2009, 14:37

Jutro mija juz tydzien a ja niczego nie dostalem wiec ... jest dobrze jka na razie... Oby nic nie przyszlo bo nie usmiecha mi sie tracic punkty po 3 tyg od odbioru "plastiku"...
O flesza sie pytalem, gdyz nie zauwazylem go i liczylem na to, ze bez niego zdjecia nie ma. Ale skoro moze nie byc "blysku" to pozostaje mi tylko czekac...
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

04 Sty 2009, 19:03

No stary, zdałeś dopiero prawko i już na foto się nadziewasz? Nieładnie i niebezpiecznie.. Pojeździj ze 2 lata normalnie, tak będzie lepiej dla nas wszystkich.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

04 Sty 2009, 22:20

Tydzień?! Ludziom po 3 miesiącach przychodziło.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Sty 2009, 20:30

zgibi napisał(a):Nie wiem, czy to nie przechwałki policji, ale podobno czasem takiego klienta mogą zidentyfikować po numerze odczytanym z wlepki.

W telewizji nawet sie tym chwalili, moze z kilka takich dobrych fotoradarow jest w polsce.
ps.Przyszlo juz coś z komendy? :D
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

26 Sty 2009, 00:03

Też słyszałem, że z naklejki są w stanie odczytać numer rejestracyjny pojazdu.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz