REKLAMA
Witam, jak w temacie posiadam 12tys na same autko z czego 2/3tys na serwis pozakupowy i dopieszczenie.
Autem będę poruszał się głównie po mieście ale i 2/3 razy w roku jakaś trasa 1200km w obie strony.
Mysle nad zakupem auta w samej benzynie i po zakupie je zagazowac lub diesel. Chce auto które będzie mało awaryjne oraz dobrze zabezpieczone blacharsko pod względem korozji. Przeglądałem wiele ofert, początkowo myślałem o zakupie passata 1.8t b5 fl, ale porownywujac roczniki i ceny aut wpadłem na myśl by zakupić jakiegoś francuza który będzie o kilka lat młodszy od takiego VW a cena zakupu podobna. Czy jest to dobra myśl by kupić jakiegoś francuza? A może polecicie mi coś innego równie trwałego w tym budżecie? Nie robi mi to większej różnicy czy będzie to sedan hatchback czy też kombi. Bardzo proszę o propozycje i z góry dziękuję. Jestem z woj lubelskiego, ale jeśli będzie coś godnego zakupu to mogę dojechać te 100/150km.
PS. Za jakiś rok planujemy powiększyć rodzinę, także dobrze żeby wózek zmieścił się do bagażnika.