Witam.
W najbliższym czasie planuję zmienić auto i szukam czegoś spełniającego następujące wymagania:
WYMAGANIA:
1.Cena samego auta (na pakiet startowy będą odzielne pieniądze) to
20 a max
25tyś
2. Nadwozie hatchback 5 drzwi
3. Silnik benzynowy - wolnossący prostej budowy poj
min 1.4 a
najlepiej jakieś
1.6/1.8 (max 2.0) silniki z turbo odpadają.
4. Stan techniczny/bezawaryjność, na pierwszym miejscu tak żeby te kilka lat spokojnie pojeżdzić.
5. Samochód nieskomplikowany konstrukcyjnie, znany z którym raczej każdy mechanik sobie poradzi.
6. Z wyposażenia to nie mam ciśnienia na "wypas" ma być przede wszystkim w dobrym stanie technicznym. W tych pieniądzach i z tamtych lat to raczej jakaś elektryka, klima manualna (czyli najpotrzebniejsze rzeczy) raczej są w standardzie. A i im więcej schowków/praktycznych rozwiązań tym lepiej.
7. Jeżdzę max we dwie osoby głownie po mieście czasami jakiś wypad poza i raz w roku dalsza trasa na wakacje. Generalnie nie jezdzę dużo przebiegi roczne to max
8 tyś km.8. Tak wybiegając w przyszłość fajnie by było jakby się nadawał dla rodziny 2+1
I to w sumie tyle co do wymagań jak coś mnie najdzie więcej dopiszę
A teraz moje propozycje aut:
1.Ford Focus mk2
2. Opel Astra J
3. Renault Megane 3To są moje pewniaki aczkolwiek gdzieś tam mi po głowie śmignęły jeszcze:
Fiat Bravo II, Toyota Auris, Opel Astra h (z koncówki produkcji). Bardzo prosiłbym o opinie dlaczego ten a nie inny może jacyś właściciele się wypowiedzą albo ktoś mający jakoś styczność z ww autami.
A może zaproponujecie coś innego niż dotychczas wymienione?
Z góry dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi.
![Uśmiechnięty :)]()