marcin94 napisał(a):Co do tematu to powiem jedno.
Testy awaryjności mówią same za siebie
hmmm testy awaryjności powiedzą Ci to .... co sponsor tych testów chciał aby tak wyszło
![Smile :-)]()
mój znajomy pracuje w jakiejś niemieckiej firmie tuningowej i czasem dostają samochody do testów na ok. 2 tygodnie . później w swojej "gazetce" opisują to i owo - opinia tych testów w 90% jest podyktowana ... nie oszukujmy się żyjemy w świecie gdzie MARKETING i PR kreują standardy !! takie są realia podejrzewa iż w większości magazynów motoryzacyjnych opinie nie są do końca obiektywne - dlaczego tak twierdzę ? ponieważ większość dziennikarzy motoryzacyjnych ma swoje "widzi misie" tak jak każdy z nas - jednemu podoba się kwadratowe a drugiemu owalne - wiadomo kwestia gustu - dlatego jak kupuję samochód to oczywiście sięgam rady na forum, czytam opinie a później udaję się na jazdę próbną i często opinie wypisane w internecie NIJAK MAJĄ się do rzeczywistości - Kiedyś miałem Audi a3 - ten samochód był dla mnie cudem - bardzo lubiłem to autko. jakiś czas po tym jak kupiłem a3 z kumplami byliśmy na imprezie a że jako jedyny byłem trzeźwy - jechałem jego Fordem Focusem 1,8 TDCI - byłem w szoku jak to autko się prowadzi - fakt faktem jego miało sporo mniejszy przebieg ale wrażenia z jazdy bomba
moim zdaniem nie można sklasyfikować Francuskich samochodów jako ogół że są do bani - są lepsze i gorsze modele !! tak jak i to w Audi, Mercedesie, BMW i innych ! ludzie opisują Audi A4 i a6 że wspaniałe wozy - zgodzę się to bardzo dobre samochody a co powiecie o a2 ?? moim zdaniem kompletny nie wypał !! kiepsko się prowadzi - wąskie i wysokie autko - jeździłem tym jakiś czas .... dla mnie masakra ale dla kogoś innego może to być wspaniały samochód ! - Nie mówię NIE Fordowi, Renault, Peugeot, Citroen, czy Fiat ponieważ uważam, że w każdej z tych marek są dobre samochody !
podsumowując ... Ludzie ! przestańcie zachowywać się jak prymitywy !! cytat :" nie bo francuskie to g...o .... czy ford g...o wort ... " nie można polegać na opinii innych - SAM przejedź się danym samochodem - może się przekonasz - może odczujesz różnicę , przesiadając się ze Skody Octavi (bo wg. wielu ludzi których znam to najtańszy Passat) do np. Renault Laguna - która w kwestii komfortu jest o epokę lepsza od octavi !