Skoro chcesz kupić 5 letniego kompakta za 19tys. zł to tylko Astra II.
307 kupisz w takim stanie, że co chwilę będziesz coś musiał do niego dokładać.
Za 20tys. zł to mój kumpel w zeszłym roku kupił 307 2.0 HDI z końca 2002r w dobrym stanie.
Chyba, ze dołożysz 8-10tys. zł wtedy możesz się rozglądać za ładnymi Peugeotami z 2006roku w uboższych wersjach a warto bo samochód znacznie fajniejszy niż Astra, przestronniejszy, lepiej prowadzący się i wykończony w dodatku po FL wyeliminowano większość wad a przede wszystkim zrezygnowano z instalacji multiplexowej która była najbardziej awaryjna a mechanika w Peugeocie jest prosta i trwała, zawieszenie to McPhersony z przodu + belka z tyłu czyli rozwiązanie bardzo wytrzymałe nawet na naszych drogach a silniki szczególnie HDI to bardzo udane konstrukcje. W dodatku jak to Francuz ma bardzo dobre zabezpieczenie antykorozyjne.
Co do cen części to rzeczywiście do Astry są bardzo tanie ale 307 też nie odstaje na minus od reszty aut w tym segmencie.
Za 19tys. zł z tej dwójki zdecydowanie Astra ale jeśli jesteś w stanie dołożyć do Peugeota w dobrym stanie to bierz 307.
Znam dwóch użytkowników 307, jedni to znajoma para lekarzy którzy mają 1.6 i nie słyszałem o jakiś ekscesach w eksploatacji, ogranicza się do części eksploatacyjnych.
Drugi to 2.0 HDI także od nowości znajomego mechanika, zrobił 180tys. km przez 3 lata i sprzedał tylko dlatego, że chciał uciec z vatem.
Kumpel o którym pisałem także jak na razie bardzo zadowolony.
Ludzie kupują najtańsze egzemplarze po poważnych wypadkach lub z ogromnymi przebiegami a później się dziwią, że im się cuda z tym autem dzieją.
A Ty jesteś na najlepszej drodze żeby trafić właśnie na taką skarbonkę.
Do Pana na górze, z tymi żarówkami to rzeczywiście coś jest na rzeczy, rodzice mają 308 i przez 45tys. km(ciągle na światłach oczywiście) trzeba było wymienić aż dwie
![Laughing :lol:]()
dla porównania w moim Mercedesie też 2 no ale to co we Francuzie jest straszną awaryjnością w niemieckich samochodach jest zużyciem eksploatacyjnym
![Laughing :lol:]()