Freelander 1,8 16v 3d '99 Problem z elektryką.

12 Wrz 2010, 10:42

Witam ,
zwracam się z pośbą o pomoc do was, bo już sam nie mam pomysłu co może być nie tak. Mianowicie nie mogę dojść co jest nie tak z tylnią szybą , wycieraczkami i ogrzewaniem tylniej szyby. Sprawdzałem wiązki kabli i gdzieś ucieka mi prąd. Co dziwne lampa 3 stopu i tablice swięcą.
Czy to normalne, że włącznik opuszczania tylniej szyby piszczy?
Teraz przejdźmy na przód auta :) Nie działa mi wskaźnik paliwa i temperatury? Popuste wskaźniki czy może też cos z kablami? Czy to może być wina któregoś przekaźnika? Brakuje tam jednego chyba 3 od lewej, jeśli brakuje to jakiego ?Prosze pomóżcie :)
misqn
Nowicjusz

Miejscowość: Maków Mazowiecki

12 Wrz 2010, 20:15

Co do tylnej szyby to stawiam na zerwaną linkę podnoszenia szyby . Wycieraczka i ogrzewanie szyby zacznie działać jak naprawisz mechanizm szyby.
Mam pytanie ; jak otwierasz bagażnik to opuszcza ci się o jakieś 3 cm szyba ?
Co do wskaźników to sprawdź podłączenie kostek w desce wskaźników/ czy to jest przekładka z angola/
Pozdrawiam
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

12 Wrz 2010, 22:50

A więc po dzisiejszej walce z szybą udało sie ją odkręcic. Prawdopodobnie silnik walnięty. Musiałem przesmarować ruchome cześci i jakos to chodzi aleeeee po otwarciu drzwi odrazu lecą na dół uchwyty od szyb. Sprawdzałem kostkę i prąd jest w 1-2 pin 3 wolna 4-5 tez jest a na silniku nie ma reakcji jak podpinam pod aku. Co do wskaźników jeszcze nie walczyłem z nimi. Auto jeszcze jako anglik :) Najpierw musze sie z tym badziewiem uporać. Dzieki ze ktoś w ogóle odpowiedział na posta, już myślałem , że zostane z tym sam :)
misqn
Nowicjusz

Miejscowość: Maków Mazowiecki

13 Wrz 2010, 18:57

Jeśli lecą 2-3 cm w dół a potem podnoszą się to prawidłowo
Jak zamierzasz robić przekładkę to raczej nie żałuj kasy bo to może się na tobie zemścić
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Wrz 2010, 20:47

to to jest nic ja mam ciekawiej mi auto po przejechaniu kilku kilometrów a czasem nawet nie samo gaśnie spadają obroty i stop ale da się je odpalić ale już tylko na chwilkę
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...