Freelander 1.8 B+G drgania samochodu

28 Mar 2010, 14:57

no żarowe.wskutek żarzenia powstaja iskry co wy się nie znacie na samochodach? :shock:
wreszcie fachowe forum o Land Roverach
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z rzeźni

28 Mar 2010, 15:40

Witam.
Nie do końca tak jest jak piszesz.
Żarowe jak sama nazwa wskazuje żarzą się, tak? Więc aby powstał zapłon potrzebują nagrzania dłuższego niż iskrowe. Dlatego silniki diesla wolniej się kręcą niż benzynowe a to ze względu na właśnie na to żarzenie. Niższe obroty powodują niższe spalanie zgodnie z IV zasadą termodynamiki. Wykładowca nam mówił o tym na wykładach.
Dlatego diesle są tak popularne wśród ludzi uboższych ze względu na koszta.
Wiem wszystko...
kudłaty76
Nowicjusz

Miejscowość: Kolpisztowo

28 Mar 2010, 16:00

kudłaty nie znasz sie.poza tym to nie jest forum chądy tylko frelka więc nie zabieraj głosu.chądy działają inaczej bo są japońskie.powinieneś wiedzieć o tym :roll:
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Mar 2010, 16:20

Wiesz tyle co się naczytałem w necie wystarczy aby tą wiedzą obd zielić dziesięciu szczęśliwych posiadaczy fredków. Po za tym chąda służy mi do dojazdów do centr handlowych ale chcę sobie kupić jakąś terenówkę, dlatego mój wybór padł właśnie na frelka. Chąda CRW i toyota RAW jakoś mnie nie podniecają. nie mają tego sznytu co frelek. Kamel trophy i inne tego typu imprezy były markowane przez LR a to chyba do czegoś zobowiązuje? A że celuje w diesla wynika właśnie z tego co napisałem wyżej.
Tylko jakoś nie mogę znaleźć sensownego egzemplarza. Te po przekładce to zazwyczaj benzyna a ja szukam diesla. Właśnie ze względu na koszta eksploatacji. Najlepiej jak byłby z hakiem to i byłoby za co linkę holowniczą zaczepić w razie zakopania się na kartoflisku. pozdrawiam :wink:
Wiem wszystko...
kudłaty76
Nowicjusz

Miejscowość: Kolpisztowo

29 Mar 2010, 16:41

widzę że nie wszyscy wiedzą do czego służą świece żarowe a do czego iskrowe :mrgreen:
świeca iskrowe to może być ten problem ale trudno określić
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

29 Mar 2010, 19:22

Panowie to są porady? Jak się niema pojęcia o mechanice o świecach żarowych czy iskrowych to się nie zabiera głosu i nie robi się ludziom wody z mózgu. To się robi śmieszne.
rysiek314
Nowicjusz

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...

29 Mar 2010, 21:06

a ty co Rysio z klanu?ty się nie znasz i nie zabieraj głosu na poważnym forum.do Grażynki won :lol:
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 21:16

rzeźnik..... :evil: :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

29 Mar 2010, 21:22

Karson napisał(a):rzeźnik..... :evil: :mrgreen:

no weź no :mrgreen: chodzisz za mną krok w krok.bo walnę focha :roll: :mrgreen:
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 21:24

rzeźnik napisał(a):no weź no :mrgreen: chodzisz za mną krok w krok.bo walnę focha :roll: :mrgreen:

:mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce