Freelander 1,8 B gaśnie

31 Maj 2010, 12:39

na zimnym silniku uszkodzone uzwojenie cewki może pracować normalnie, rozgrzane uzwojeniezaczyna fiksować. dlatego podmień cewkę i zobaczysz co jest
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Maj 2010, 17:22

w piątek będę zmieniał na nową :cry:
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

31 Maj 2010, 20:19

jak bedziesz mnial wiecej czasu wez wydech zdejmij. tzn odkrec zaraz przed katalizatorem, to tylko 3 sróby bedzie głośno ale inaczej sie nie da przejdz kawałek zagrzej silnik zobaczymy, jak nie to bedziemy kombinowac, zdobadz jakałś cewke np ze szrotu, zagadaj zeby ci pożyczyli za 20 zł jak co oddasz a oni ci reszte kasy zwróca
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

07 Cze 2010, 19:40

nowe objawy dziś było gorąco i po całym dniu po pracy o 16 w aucie wiadomo co było :oops: gorąco i moim autkiem przejechałem tylko jakieś 400 m. i koniec spadek macy obrotów do 1000 i w końcu zgasł po ponownym uruchomieniu przejechałem już ok 200 m a potem to samo co wcześniej jednym słowem ledwo do domu przyjechałem jeszcze co wskaźnik temp nawet sie nie ruszył ale za to poziom paliwa pokazał że nie ma paliwo a to jest nieprawda bo mam 50l
ma ktoś może schemat ukł elektryczego od temp.?

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 18:20 ]
Witam ponownie podmiana cewki zapłonowej nic nie dała :evil:
mam pytanie ma ktoś może schemat instalacji elektrycznej ? najbardziej to interesuje mnie ta w komorze silnika
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

12 Lip 2010, 21:37

cześć...
ja mam landka 1,8 gs z 2001r. po przeróbce z angola.
u mnie występuje podobny problem.
Gaśnie po długiej jeździe po przegrzaniu.... choć wskazówka temp.dochodzi do polowy. Nigdy też nie słyszałem aby włączał się wentylator... dzisiaj musiałem wracać trochę z przerwami około 40 km. no i co chwilę auto gasło. temp. pow. okolo 35 st. C
Po sprawdzeniu świec i przewodów okazało się, że wszystko ok. Iskry na wszystkich świecach itp.
Ale zauważyłem, że przy czujniku temp. wtyczka łącząca z wężem wody wchodzącym do chłodnicy są dwa gniazda. jedno wychodzi z boku w kierunku chłodnicy, drugie jest pod spodem i u mnie było puste. po przełożeniu wtyczek włączył się wentylator i chodził na stałe-rozłączał się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki... wskaźnik temp. przestał działać a auto pojechało jak nowe :-)...
Moje pytanie do Was... Gdzie mogę znaleść jakiś schemat czujników temp. bo nie wiem do czego jest to puste gniazdo, które uruchomiło m i wentylatory i dało moc mojemu autu...
OSA
oskaroskar1
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...