Freelander 1.8 bnz/gaz

17 Mar 2011, 13:16

Witam wszystkich mam taki problem samochód ma instalację gazową sekwencyjną kiedyś był z nim problem na gazie nie a teraz jest odwrotnie na benzynie nie wchodzi na obroty tak jak by się dławił dopiero jak mu dam w gaz do oporu to idzie zaznaczam że na gazie jest super może jakieś sugestie nie wiem co mam sprawdzić czy to katalizator czy sonda pozdrawiam Adam Ps. autko jest 2003 r i jest to przekładka
adagio72
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

19 Mar 2011, 22:41

Czyściłeś czy wymieniałeś kiedyś filtr paliwa w baku?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

21 Mar 2011, 22:14

Witam nigdy tego nie robiłem jakaś podpowiedź jak to mam zrobić co odkręcić i gdzie on się znajduje pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

22 Mar 2011, 08:32

Może to być też wina zapchanych/zapieczonych wtryskiwaczy benzynowych zdarza się to jak samochód ma LPG. Na początek można dodać STP do czyszczenia wtryskiwaczy i pośmigać trochę na samej Pb.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

22 Mar 2011, 19:20

Żeby dojść do filtra w baku najwygodniej i najszybciej w/g mnie jest zdemontować prawy tylni fotel i rozbroić tapicerke pod nim ale żeby ją można było zdjąć to trzeba zdemontować ten cały plastikowy boczek z tyłu.
Ale szczerze nie wiem czy to może być przyczyną.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

22 Mar 2011, 19:34

Witam spróbuję ten preparat STP ale wydaje mi się że wtryskiwacze na sekwencji też pracują na gazie no chyba ze się mylę może jeszcze jakieś propozycje pozdrawiam Adam
adagio72
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...

22 Mar 2011, 20:39

adagio72 napisał(a):ten preparat STP

służy tylko do czyszczenia instalacji benzynowej,
gazowe to co innego, pomimo sekwencji
czy byłeś na sprawdzeniu kompem czy nie masz jakiegoś spamu
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Mar 2011, 20:17

sory ale jaki spam nie bardzo rozumiem może jakieś sprostowanie
adagio72
Nowicjusz

24 Mar 2011, 21:06

"spam" czyli błedy w sterowniku silnika;
jak miałeś kłopoty na gazie , może błedne nastawy ze sterown. gazowego przeniosły sie do sterownika głownego ,
zależy jak masz włączoną instalację gazową
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna